Război în Ucraina. Florin Cîţu, discuţie cu David Muniz despre parteneriatul strategic cu SUA, după invadarea Ucrainei de către trupele ruse

0
0
David Muniz şi Florin Cîţu FOTO Twitter
David Muniz şi Florin Cîţu FOTO Twitter

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, anunţă că a discutat cu însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz, despre parteneriatul strategic dintre cele două state şi modalităţi de a promova interesele reciproce în domeniile energiei, reformei justiţiei şi securităţii regionale.

„Am avut o discuţie aplicată cu Însărcinatul cu Afaceri David Muniz despre importanţa parteneriatului strategic SUA-România, în special în acest moment al invaziei brutale, neprovocate a Rusiei în Ucraina şi modalităţi de a promova interesele noastre reciproce în domeniile energiei, reformei justiţiei şi securităţii regionale", a scris Florin Cîţu, marţi, pe Twitter.

Anterior, şeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a anunţat că a avut o convorbire telefonică cu vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.

„În cadrul dialogului, a fost analizată situaţia de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vice-preşedintele SUA a transmis mulţumiri României pentru sprijinul acordat refugiaţilor ucraineni. Totodată, a fost remarcată importanţa solidarităţii manifestate de aliaţi pe Flancul Estic al NATO,  care întăreşte garanţiile de securitate”, se arată un comunicat al Guvernului. 

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis mulţumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiţi în ţara noastră, fiind subliniată soliditatea  Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare. De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului şi poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse”, mai arată sursa citată.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri