Răsturnare de situaţie. Ludovic Orban şi Anca Dragu convoacă plenul reunit pentru citirea moţiunii de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Şefii Camerei Deputaţilor şi ai Senatului au decis, după patru şedinţe de BPR blocate, să convoace plenul reunit al Parlamentului pentru joi, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură.

Ludovic Orban şi Anca Dragu nu au mai aşteptat convocarea unui al cincilea Birou Permanent Reunit pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură şi au decis faptul că joi, de la ora 16.00 să fie plenul pentru citirea moţiunii de cenzură. 

Şefii Camerei Deputaţilor şi Senatului au invocat o decize a Curţii Constituţionale în care este stipulat faptul că liderii celor două foruri nu au cum să ignore luarea la cunoştinţă a depunerii moţiunii de cenzură şi împiedicarea stabilirii unui calendar. 

Echipa Cîţu vrea ca persoanele care au iniţiative împotriva PNL să fie sancţionate, persoana vizată fiind Ludovic Orban. 

De altfel, conform Constituţiei şi Regulamentului şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură trebuia citită în maxim 5 zile de la depuenre, adică marţi ar fi trebuit citită, iar dezbaterea şi votul să fie în trei zile de la citirea acesteia, adică cel mai târziu vinerea acestea. Boicotarea şedinţelor de PNL şi PSD a dus la imposibilitatea stabilirii calendarului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite