Rareş Bogdan îl împinge pe Orban să demisioneze. „Vom avea anticipate“. Care e calendarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, la Antena 3, că „deciziile sunt luate”, astfel încât să se organizeze alegeri parlamentare anticipate „cel mai târziu în aprilie”. Eurodeputatul PNL susţine că Ludovic Orban îşi va anunţa demisia „la momentul oportun”.

„Ma bucur ca dl Hunor sustine ideea anticipatelor. De asemenea, domnii de al USR, domnii de la PMP si colegii de la ALDE, sustin. (Ne mai trebuie) aproximativ 24 de voturi. Sunt demisionarii de la Pro Romania, cei 8, plus independenti 6 si minoritati dar ne bazam doar pe 10-11, 5-6 sunt controlati de PSD. Le avem (voturile) si vom declansa aceste anticipate”, a spus Rareş Bogdan, potrivit stiripesurse.ro. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine organizarea alegerilor anticipate. Potrivit liderului maghiar, alegerile anticipate ar trebui programate cu o săptămână sau două înainte de alegerile locale, care vor avea loc la începutul lunii iunie. „Ar trebui să închidem cât mai repede această instabilitate guvernamentală“, susţine Kelemen Hunor la RFI.

În spatele imaginii de tandem solid, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban bifează primele şicane. Motivul: alegerile anticipate. În timp ce Iohannis insistă pentru formarea unei noi majorităţi, liderul PNL nu vrea să demisioneze şi nici să forţeze o moţiune de cenzură, de frică să nu rămână, ulterior, pe dinafară, susţin surse politice pentru Adevărul. Şi legea bugetului a adus tensiuni între Palate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite