Raluca Prună: Am o afiliere de idei cu Monica Macovei, dar nu sprijin politic niciun partid politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a reacţionat, marţi, după ce liderii PSD şi PNL au acuzat-o că se implică politic prin poziţia faţă de scăderea pragului electoral şi a spus că, în ciuda unei afilieri ”de idei” cu Monica Macovei, nu sprijină politic niciun partid.

”Am spus, nu mă ascund. Am lucrat cu Monica Macovei şi, să spunem aşa, am o afiliere de idei cu Monica Macovei. Însă eu, aici, nu am acceptat acest post ca să sprijin pe cineva sau pe altcineva. Eu sunt, aici, în slujba cetăţeanului român şi nu este treaba mea să sprijin partidele mici sau partidele mari. Nu sprijin niciun partid”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei a explicat că poziţia faţă de scăderea pragului electoral este una strict personală, care nu implică în niciun fel Guvernul Cioloş.

”Cred Guvernul Cioloş a fost foarte clar, de fapt, eu aşa mi-am început acolo răspunsul. Evident, ca membru al echipei Cioloş, susţin punctul de vedere al premierului Cioloş, care a fost foarte clar cu privire la cine anume este chemat să discute despre un tur, două tururi, praguri, şi anume Parlamentul”, a ţinut să precizeze Prună.

De asemenea, ea a explicat că a învăţat ”multe din acest moment” şi, de acum încolo, nu se va mai pronunţa asupra temelor politice.

"Eu am făcut o asemenea declaraţie fiind în sală, ca invitat, deci nu printre cei invitaţi la dezbatere. La dezbaterea din 17 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară, la ”Fundaţia Carol”, iar acolo am spus, poate într-un mod mai spumos, dar ideea era, am spus aşa, că este la latitudinea Parlamentului care poate să decidă dacă alegerile se fac într-un tur sau în două tururi şi că pragul electoral poate fi şi acesta dezbătut pentru că, între timp, s-au înfiinţat partide noi, care, dacă este să acceadă în viaţa politică, sigur, trebuie să aibă un prag care să le permită acest lucru (...) nu mă poziţionez politic, nu este treaba mea să decid”, a conchis Raluca Prună.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a spus că nu este de acord cu opinia Ralucăi Prună privind reducerea pragului electoral. ”Cât ar trebui să fie pragul? Minus 3%?”, a spus Blaga.

De asemenea, liderul PSD, Liviu Dragnea, a criticat intervenţia ministrului Justiţiei, despre care a spus că nu are nicio competenţă în acest domeniu. ”N-am înţeles ce competenţă are doamna Prună în domeniul ăsta. Nu văd de ce doamna este preocupată de pragul electoral, nu intră în atribuţiile sale”, a spus Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite