Răfuială la vârful PSD. Scrisoarea transmisă lui Sorin Grindeanu de un deputat PSD: „Vă atenționez, domnule ministru!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina, i-a transmis ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, o interpelare în care îl acuză indirect că girează numirea în CNAIR a unui director „de o probitate morală și profesională îndoielnice”. Mina este „eroul” unei anchete Recorder despre corupția din CNAIR.

Sorin Grindeanu (stânga) și deputatul PSD Marian Mina (dreapta) FOTO Facebok/Marian Mina
Sorin Grindeanu (stânga) și deputatul PSD Marian Mina (dreapta) FOTO Facebok/Marian Mina

Deputatul PSD Giurgiu (fost controlor de trafic) Marian Mina, care este și lider al PSD Giurgiu, acuzat într-o anchetă Recorder că, atunci când era șef al CNAIR, a reangajat mai mulți controlori de trafic prinși că nu încasau la buget taxa de drum, i-a transmis ministrului PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, o interpelare cu titlul „Probitatea morală și profesională a dlui. Director Lucian Călmuș - CNAIR SA”.

În interpelare, Mina îl acuză indirect pe Grindeanu că girează menținerea în funcție a șefului Direcției Venituri și Încasări Comerciale din cadrul CNAIR, Lucian Călmuș, care „face subiectul unor investigații penale privind dobândirea averii personale în condiții ilicite”.

În documentul transmis ministrului Transporturilor, în calitate de deputat PSD, Marian Mina susține că „în contextul actual al eforturilor susținute întreprinse de România pe căi diplomatice și administrative pentru aderarea la Spațiul Schengen, revine în actualitate un subiect controversat: probitatea morală și profesională a factorilor cu funcții cheie din administrația CNAIR”.

„O cerință obligatorie a structurii de conducere constituie bună reputație și integritatea morală, suplimentate de competențe manageriale corecte și prudente, în interesul instituției pe care o reprezintă”, arată deputatul PSD.

Mina îi adresează mai multe întrebări ministrului Grindeanu. Printre acestea:

-         Considerați oportună prezența la conducere a Direcției Venituri și Încasări Comerciale a domnului Lucian Călmuș, cunoscut fiind faptul că face subiectul unor investigații penale privind dobândire averii personale în condiții ilicite?

-         Susțineți menținerea în funcție și reprezentarea CNAIR la nivel oficial de către domnul Lucian Călmuș, suspectat în repetate rânduri de acțiuni în interes propriu prin favorizare la achiziții a unor societăți apropiate lui?

-         Validați prin acceptare tacită prestația profesională a domnului Lucian Călmuș, definită de un management defectuos, care blochează frontierele cu vehicule în staționare, din cauze administrative și procedurale contestabile?

-         Impuneți, prin pasivitate politica unei coordonări deficitare a acțiunii de control efectuate la punctele de frontieră prin mijloace de cântărire a căror calitate inferioară confirmă suspiciunile unor achiziții preferențiale?

„Vă atenționez, domnule ministru, că lipsa de reacție la riscul validări în funcție a unui director de o probitate morală și profesională îndoielnice expun instituția la un prejudiciu de imagine, afectată astfel în credibilitatea și valoarea ei”, mai arată Mina în interpelarea transmisă lui Grindeanu, cu convingerea că ministrul se va delimita „de acțiuni și fapte reprobabile care pot fi associate imaginii ministrului”.

Sorin Grindeanu, Marian Mina și Marcel Ciolacu FOTO Facebook/Marian Mina
Sorin Grindeanu, Marian Mina și Marcel Ciolacu FOTO Facebook/Marian Mina

Reacția Ministerului Transporturilor

Cristian Anton, șeful de cabinet al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că ministrul nu comentează interpalarea lui Mina în nume propriu, un răspuns din partea Ministerului Transporturilor fiind în curs de transmitere deputatului Mina. Șeful de cabinet al lui Grindeanu a declarat că nu poate fi făcut public conținutul răspunsului până când acesta nu va ajunge la deputat, urmând ca răspunsul Ministerului Transporturilor să fie publicat pe pagina Camerei Deputaților.

Directorul Direcției Venituri și Încasări Comerciale din cadrul CNAIR, Lucian Călmuș, nu a putut fi contactat, nici telefonic, nici prin intermediul WhatsApp. 

Cine sunt Mina și Călmuș

Deputatul PSD Marian Mina apare în investigația Recorder „Pe aici nu se trege fără șpagă” legată de corupția din vămi. Recorder a arătat cum Marian Mina, fost controlor de trafic, a reangajat, în calitate de director în cadrul CNADNR, mai mulți controlori prinși de instituție că nu colectau taxele de pod.

Jurnaliștii Recorder au mai arătat că Mina se întâlnește în fiecare sâmbătă la un restaurant din Giurgiu cu foști colegi, controlori de trafic. Surprins la o astfel de întâlnire, Mina a spus că nu este nimic neobișnuit în a se vedea cu foștii săi colegi.

La rândul său, actualul director al Directorul Direcției Venituri și Încasări Comerciale, Lucian Călmuș, a făcut obiectul unei investigații a jurnaliștilor defapt.ro, care au arătat că o vilă, un apartament și un teren au dispărut din declarațiile de avere ale lui Lucian Călmuș. În plus, au mai arătat jurnaliștii defapt.ro, după ce și-a plătit două credite, Călmuș s-a trezit cu peste 31.000 de euro într-un cont. Dar și acești bani au dispărut ulterior, în locul lor apărând alte datorii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite