Radu Vasile a fost înmormântat lângă Corneliu Coposu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier ţărănist Radu Vasile FOTO Arhiva Adevărul
Fostul premier ţărănist Radu Vasile FOTO Arhiva Adevărul

Fostul premier ţărănist, Radu Vasile, a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu Catolic, lângă mentorul său politic, Corneliu Coposu, după cum i-a fost dorinţa.

Zeci de persoane l-au condus vineri, pe ultimul drum, pe fostul premier Radu Vasile. La înmormântare au participat foşti miniştri ai guvernului pe care l-a condus, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi mulţi apropiaţi. La finalul slujbei din incinta cimitirului, mai multe focuri de armă au acoperit cerul în memoria fostului premier.

Trupul neînsufleţit al lui Radu Vasile a fost depus joi, la ora 12.00, la Senat, fiind vizitat de mai multe personalităţi şi oameni simpli, care au ţinut să-i aducă un ultim omagiu fostului premier.

Primii au fost fostul preşedinte Ion Iliescu şi actualul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a recunoscut că Radu Vasile este o pierdere pentru întreg poporul român, spunând despre relaţia cu acesta că a fost una de respect reciproc. Pe de altă parte, Traian Băsescu a menţionat că s-a simţit foarte mult legat de fostul premier, între ei manifestându-se o afecţiune reciprocă.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat post-mortem cu ordinul Naţional „Steaua României pe fostul premier Radu Vasile.

Fostul premier ţărănist Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit miercuri noapte, în jurul orei 4.00. El suferea de cancer la colon şi urma un tratament în Israel. În 2010, fostul premier a suferit o intervenţie chirurgicală.

Radu Vasile a fost prim-ministru al României între 1998 şi 1999, propus de PNŢCD, înlocuindu-l pe Victor Ciorbea. Mandatul său a fost marcat de mineriada din ianuarie 1999, când minerii intenţionau să ia cu aslat Capitală, dar au fost opriţi de forţele de ordine după confruntări violente.

Materiale pe aceeaşi temă:

Radu Vasile, decorat post-mortem de preşedintele Băsescu

Ion Iliescu, la catafalc:„La 71 de ani, Radu Vasile avea încă potenţial şi intelectual“







 




 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite