Radu F. Alexandru îi cere lui Antonescu retragerea lui Săftoiu dintre propunerile pentru CA al TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru i-a cerut, marţi, liderului PNL Crin Antonescu "retragerea de urgenţă" a numelui lui Claudiu Săftoiu de pe lista propunerilor pentru noul CA al TVR, arătând că PDL va vota împotriva realegerii lui Săftoiu în fruntea acestei instituţii.

Radu F. Alexandru a precizat, într-o conferinţă de presă, că PDL îi va propune în noul CA al TVR pe Radu Carp şi Ada Meseşan, informează Mediafax.

"Domnule Crin Antonescu, retrageţi de urgenţă numele lui Claudiu Elwis Săftoiu de pe lista propunerilor pentru noul CA al TVR! SRTV se confruntă cu o criză de amploare şi o gravitate fără precedent. Este vorba despre criza provocată de către USL în tentativa de a subordona şi controla în totalitate postul naţional de televiziune cu două luni înainte de începerea alegerilor parlamentare. Graţie slugărniciei domnului Claudiu Săftoiu faţă de PNL, care l-a instalat pe funcţia de preşedinte director general, într-o funcţie pe care domnul Claudiu Săftoiu ne dezvăluie adevărata misiune, adică transformarea TVR într-o Antena 4 a USL", a arătat Radu F. Alexandru.

El a spus că Săftoiu este "sluga preasupusă" a lui Crin Antonescu şi a precizat că, dacă Valentin Nicolau ajunge să aibă un număr suficient de voturi pentru a accede la funcţia de director general al TVR, atunci PDL l-ar putea susţine pe acesta.

Citește și:

Radu F. Alexandru îl somează pe Săftoiu: "Să înceteze imediat orice tentativă de epurare politică în SRTV"

Parlamentul se va reuni, marţi, la ora 15.30, în plen, pentru a vota noua componenţă a Consiliului de Administraţie al SRTV, din care vor face parte şi doi reprezentanţi propuşi de PDL, potrivit anunţului făcut de către preşedintele Senatului, Crin Antonescu, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Antonescu a precizat că ambele Camere se vor reuni la ora 15.30, după ce comisiile pentru cultură îi vor audia, la ora 14.00, pe toţi candidaţii propuşi de grupurile parlamentare să facă parte din CA al TVR.

Întrebat dacă Claudiu Săftoiu rămâne propunerea PNL pentru CA al SRTV, Crin Antonescu a răspuns afirmativ.

Liderii grupurilor parlamentare au decis, luni, ca PDL să aibă doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie al TVR, iar PSD şi PNL să-şi retragă câte un reprezentant, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Română de Televiziune va fi desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, în 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite