Purtător de cuvânt al PNL: PNRR nu poate fi modificat şi nu este motiv pentru acest lucru. E o chestiune care este împotriva intereselor noastre ca stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos
Ionuţ Stroe FOTO Inquam Photos

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a declarat că PNRR nu va fi renegociat, pentru că acest lucru ar dezavantaja România, prin oprirea primirii fondurilor pentru anul 2022. Poziţia PNL este contrară celei a PSD, care insistă pentru rediscutarea PNRR.

„Nu poate fi modificat şi nici nu există un motiv pentru a face acest lucru E o chestiune care e împotriva intereselor noastre ca stat. O modificare ar împieca o întrerupere a exerciţiului bugetar. Dacă am întrerupe, cel puţin în 2022 am pierde o parte din aceşti bani. În al doilea rând, borna indicată de Comisie este 2023 (n.r. - pentru discuţii privind optimizarea PNRR). Este prima bornă când pot statele să facă modificări”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL. 

„Ne-am angajat să reformăm pensiile din România”, a subliniat Ionuţ Stroe. Reprezentantul PNL susţine că 9,4% din PIB pentru pensii este un procent suficient inclusiv pentru eventuale măriri. „9,4% din PIB e o sumă suficientă. Dacă facem un calcul simplu, e spaţiu şi pentru o creştere a pensiilor. Există bani pentru o eventuală mărire a pensiilor, înaintea reformei pe care ne-o asumăm să o angajăm”, a completat Stroe. 

Deputatul PNL a subliniat că 9,4% nu cuprinde sistemul de pensii ocupaţionale. „De aici şi spaţiul de manevră pe care îl avem”, a conchis Stroe.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite