PSD şi PNL, consens în programul de guvernare pe Cultură. Romaşcanu: Vom stabili ordinea proiectelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură
FOTO: Captură

Ministrul interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat joi, după discuţiile cu PSD pe programul de guvernare la capitolul cultură, că s-a ajuns la un consens. La rândul său, Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii din partea PSD, a transmis că urmează să se pună de acord asupra ordinii proiectelor.

„Au fost discuţii care într-adevăr au dus la un consens. Ne-am retras pentru discuţii punctuale care ţin de detalii. Vreau să vă spun că aţi remarcat şi dumneavoastră, presa, că în general pe zona culturală foşti sau actuali miniştri, parlamentari, membri ai comisiilor de specialitate am dori cam aceleaşi lucruri pentru sectorul cultural. Nu prea avem lucruri pe care să ne contrazicem. Singurele lucruri pe care trebuie poate să le reglăm ar fi ordinea priorităţilor”, a spus Bogdan Gheorghiu, ministru din partea PNL, la Palatul Parlamentului.

La rândul său, social-democratul Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii, a precizat că a existat consens pe ideile generale ale acestui capitol şi că urmează să fie stabilită ordinea priorităţilor.

„Consensul este pe abordarea faţă de cultură şi pe abordarea faţă de programele cele mai importante pe care trebuie să le facem. Sigur că există limitări bugetare, sigur că există limitări de timp. Noi acum ne vom retrage şi vom veni, până mâine în jurul prânzului sper, cu partea de cultură terminată. Sunt proiecte pe care le ştiţi şi dumneavoastră. Cel mai important este Timişoara - capitală culturală europeană, există finanţarea Institutului Naţional al Patrimoniului, toate şantierele pornite şi neterminate, există Codul patrimoniului, există actualizarea listei monumentelor istorice. Sunt foarte multe. Există în plan legislativ priorităţi - statutul lucrătorului cultural, privind managementul cultural. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le punem într-o ordine de precădere pe care o veţi afla în foarte scurt timp", a afirmat Romaşcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite