PSD s-a pierdut cu Firea - cum comentează social-democraţii decizia colegei lor. Dragnea: Sunt foarte supărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Gabriela Firea a demisionat din PSD FOTO Mediafax
Senatorul Gabriela Firea a demisionat din PSD FOTO Mediafax

Demisia Gabrielei Firea din PSD a tulburat spiritele în formaţiune. În timp ce preşedintele executiv al social-democraţilor, vicepremierul Liviu Dragnea, s-a declarat “foarte supărat”, dar a subliniat că înţelege decizia, alţii şi-au exprimat speranţa că Firea va reveni în partid.

Picătura care a umplut paharul amărăciunii pentru Firea a fost ce s-a întâmplat ieri. Dacă cineva de la PNL face alianţă cu PDL şi exclude PSD iar pentru asta e avansat în funcţie, sigur că eşti foarte supărat şi amărăciunea asta se duce şi în partid. Eu înţeleg dorinţele de revitalizare ale USL, dar dacă sunt contrazise de fapte, apare amărăciunea. Sunt foarte supărat că Gabi Firea a făcut acest gest, dar o înţeleg pe fond” , a declarat Dragnea.

În opinia preşedintelui executiv al PSD, gestul Gabrielei Firea este motivat de presiunea venită din partea primarilor judeţului Ilfov, care au reacţionat în faţa deciziei PNL de a se alia cu PDL la nivel local.

“Îi înţeleg supărarea – e preşedinte de organizaţie la Ilfov şi toate nemulţumirile primarilor au încărcat-o, sunt multe nedreptăţi politice – au împins-o la gestul ăsta”, a mai spus Liviu Dragnea, conciliant.

 “S-a grăbit”

Deputatul PSD Florin Iordache, alături de care Firea a activat în Comisia Roşia Montană,  a declarat pentru "Adevărul" că, în opinia sa, decizia a fost luată în pripă, iar senatorul ar fi avut şi alte variante de rezolvare a conflictului din Ilfov.

„Cred că s-a grăbit. Simpla demisie nu o ajută. A văzut că nu a reuşit să facă un parteneriat cu Petrache la Ilfov, şi a hotărât să-şi dea demisia. Erau şi alte metode. Obligaţia ei era să se bată în continuare. Veneau alegerile europarlamentare, unde PSD va face tot posibilul să-l bată pe Petrache. Într-un parteneriat cu PNL, trebuie să vrea şi partenerii tăi. Orice om care pleacă este o pierdere. “, a declarat Iordache.

Ar trebui să revină asupra deciziei”

Şi senatorul PSD Petru Filip crede că demisia Gabrielei Firea a survenit într-o stare de surescitare şi pe fondul emoţiilor puternice generate de scandalul cu Petrache.

„Părerea mea este că decizia doamnei Firea este luată într-o stare emoţională mai mare decât ar trebnui să se întâmple într-o astfel de situaţie. Cei care suntem în politică de foarte mulţi ani, ne-am confruntat cu situaţii similare de foarte multe ori. Cred că ar trebui să revină asupra deciziei. O astfel de decizie nu rezolvă problema. A supralicitat demisia sa. Responsabilitatea de a fi vicepreşedintele partidului depăşeşte partea de nemulţumire personală. Cred că se necesită o discuţie lămuritoare cu doamna Firea“, a spus Filip.

La rândul său, deputatul PSD Ana Birchall, şi-a exprimat regretul cu privire la plecarea Gabrielei Firea din partid.

“Este o decizie pe care o regret. Am aflat din mass-media despre demisia doamnei Firea. Am sunat-o şi nu mi-a răspuns. La nivel parlamentar, sper că vom colabora tot la fel de bine pentru că doamna Firea a semnat şi a susţinut câteva iniţiative legislative ale mele. Sper că va reveni asupra deciziei“, a comentat deputatul PSD.

„Este regretabilă decizia Gabrielei Firea, un coleg de partid pe care eu îl apreciez şi pe care mă bazam şi ne bazam cu toţii în lupta în principal cu regimul lui Traina Băsescu. Este adevărat că e o luptă pe care liberalii în ultimul timp nu au prea mai dus-o la fel de convingător şi îi înţeleg supărarea domnei Firea care nu este, cum am mai spus, singulară în PSD“, a spus şi purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, dar a precizat că este convins că Firea va reveni asupra demisiei.

Citeşte şi:

Firea: Prin promovarea lui Petrache, PNL arată că refuză să adere la pactul propus de PSD

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Vrânceanu Firea, crede că numirea liderului PNL Ilfov, Marian Petrache, în fruntea campaniei pentru europarlamentare înseamnă un refuz de a adera la pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov.

Gabriela Firea a demisionat din PSD

Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov. Fosta jurnalistă îi critică pe social-democraţi de pasivitate în cazul scandalului din Ilfov.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite