PSD-istul care a votat împotriva partidului: A fost o eroare a sistemului electronic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Niţă, deputat PSD de Brăila FOTO Facebook / Nicu Niţă
Nicu Niţă, deputat PSD de Brăila FOTO Facebook / Nicu Niţă

Deputatul PSD de Brăila Nicu Niţă, singurul social-democrat care a votat împotriva modificărilor Codului de procedură penală, spune că votul a fost de fapt o eroare a sistemului electronic şi că şi-a cerut scuze liderului de grup.

„A fost o eroare a sistemului electronic. Cred că am băgat cartela mai devreme. A fost o greşeală şi am explicat asta şi liderului de grup. Mi-am cerut scuze” a explicat Nicu Niţă, citat de Hotnews.

Acesta din urmă este deputat PSD de Brăila, oraş unde săptămâna trecută şapte primari de oraşe şi comune, membri PSD-ALDE au semnat un document prin care îşi arată susţinerea faţă de fostul premier Mihai Tudose, precum şi partidul din care acesta face parte, Pro România. Primarii au reclamat că actuala conducere politică locală şi naţională „nu mai acţionează în interesul oamenilor”.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat miercuri modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Unele articole schimbate de PSD îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajatelor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Coaliţia PSD-ALDE nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, dar s-a bazat pe voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale.

Astfel, Codul de procedură penală a fost adoptat cu 16 voturi peste limita majorităţii, UDMR şi minorităţile naţonale înclinând decisiv balanţa în favoarea coaliţiei PSD-ALDE, care nu mai are majoritate. 13 deputaţi maghiari şi 8 ai minorităţilor naţionale au votat cot la cot cu Puterea, după cum arată votul electronic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite