PSD: Iohannis poate pune capăt imediat crizei politice prin solicitarea demisiei premierului. Să iasă din letargia care-l caracterizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii sunt de părere că preşedintele Klaus Iohannis este cel care poate rezolva criza politică prin solicitarea demisiei premierului Florin Cîţu. PSD consideră că tot şeful statului este „răspunzător” şi de eşecul „Guvernului”.

„Preşedintele Iohannis poate pune capăt imediat crizei politice prin solicitarea demisiei premierului Cîţu. PSD consideră că soluţia cea mai rapidă de încetare a crizei politice şi guvernamentale este ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi exercite rolul constituţional de mediator şi să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîţu. O astfel de intervenţie din partea preşedintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România. Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetăţenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpăţânează să se agaţe de funcţia de şef al Guvernului”, au transmis Social-democraţii, potrivit unui comunicat de presă. 

PSD mai spune că  „preşedintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eşecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîţu în funcţia de premier şi a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL şi UDMR, într-o Coaliţie a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică şi socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, preşedintele Iohannis are obligaţia să iasă din letargia care-l caracterizează pentru a cere demisia a premierului Cîţu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite