PSD insistă cu taxa de solidaritate. Ce spun despre supraimpozitarea pensiilor speciale şi a salariilor foarte mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD-ul lui Ciolacu nu se lasă şi vrea taxă de solidaritate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
PSD-ul lui Ciolacu nu se lasă şi vrea taxă de solidaritate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD a salutat că partenerii de acord sunt de acord cu sistemul progresiv de deduceri la salariile de sub 4.500 de lei, dar insistă adoptarea unei taxe de solidaritate. De asemenea, social-democraţii ar vrea consens pe alte două puncte, adică supraimpozitarea pensiilor speciale şi a salariilor foarte mari de la stat.

„PSD salută decizia Coaliţiei de guvernare de a accepta propunerea social-democrată privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei astfel încât la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%. Totodată, PSD îşi manifestă încrederea că partenerii de guvernare vor agrea şi celelalte două propuneri privind supraimpozitarea cu 40% a salariilor foarte mari şi cu până la 90% a pensiilor speciale care depăşesc semnificativ pensia medie din România”, se arată într-un comunicat al PSD.

 „În aceste momente foarte dificile din punct de vedere economic, este profund inechitabil ca persoanele cu venituri foarte mari să se bucure de acelaşi regim fiscal aplicat celor cu venituri foarte mici. De aceea, am insistat şi voi insista în continuare în Coaliţie, ca acest principiu al solidarităţii între contribuabili să ocupe un loc central în reforma sistemului fiscal din România”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

În privinţa Contribuţiei pentru Sănătate şi Educaţie, care să fie plătită de marile companii din România, PSD consideră că măsura ar asigura cu uşurinţă finanţarea în primii doi ani pentru „Programul Masă Caldă în Şcoală”, program care a fost deja agreat de toate partidele din Coaliţie.

De asemenea, potrivit PSD, din această contribuţie, s-ar mai putea finanţa achiziţia de echipamente medicale şi dezvoltarea reţelei naţionale de centre medicale comunitare, o altă măsură prevăzută deja în Programul de guvernare 2021-2024.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite