PSD atacă la CCR prelungirea mandatelor şefilor TVR şi Radio România până la numirea de noi Consilii de Administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

PSD a sesizat Curtea Constituţională pe tema proiectului de lege prin care mandatele şefilor TVR şi Radio România sunt prelungite pentru a treia oară, de data aceasta printr-o modificare legislativă care le permite să rămână în funcţie până la numirea unor noi Consilii de Administraţie.

Social-democraţii au reacţionat prompt în ceea ce priveşte proiectul prin care ar avea loc a treia prelungire a mandatelor pe care le au şefii TVR (Ramona Săseanu) şi Liviu Popescu (Radio România). După interimatul de 60 de zile care a început la sfârşitul lunii iunie, o nouă reglementare a avut loc la jumătatea lunii august, prin Ordonanţă de Urgenţă. Atunci li s-a dat şansa legislatorilor să poată demara procedura de numire a unor noi CA-uri şi a preşedinţilor directori-generali până la sfârşitul lunii septembrie. 

Însă Parlamentul nu a rezolvat situaţia, iar Guvernul a mai dat o OUG care prelungea mandatele cu încă o lună. Ultima modificare a fost făcută miercuri, de Parlament, prin care mandatele se prelungesc până la numirea unor noi Consilii de Administraţie. 

PSD invocă încălcarea principiului bicameralismului formei proiectului. De asemenea, faptul că proiectul de lege ar încălca două decizii ale Curţii Constituţionale. Nu în ultimul rând, social-democraţii invocă faptul că situaţiile de la TVR şi Radio România ar fi trebuit rezolvate cu celeritate, imediat după începerea sesiunii parlamentare din toamnă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite