PSD, atac la PNL pe tema energiei: Ați reușit o liberalizare excepțională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a lansat un nou atac la adresa PNL pe tema liberalizării pieței energetice, publicând cifrele majorării prețurilor din ultimele luni. „Ați înfrânt România”, este mesajul PSD adresat direct liberalilor. 

PSD lansează un nou atac asupra colegilor de guvernare FOTO Inquam Photos
PSD lansează un nou atac asupra colegilor de guvernare FOTO Inquam Photos

„Bravo guvernării de dreapta, ați reușit o liberalizare excepțională a energiei! Toți cei care trebuiau să câștige, au câștigat cât pentru zece vieți. Ați înfrânt România”, au transmis social-democrații pe Facebook, arătând cifrele privind creșterea prețurilor la energie din ultimele luni și afirmând că asta a produs liberalizarea pieței „executată” de ministrul Virgil Popescu . 

PSD și-a arătat în mai multe rânduri nemulțumirea nu numai față de liberalizarea pieței de energie, susținând că a fost realizată haotic, ci și față de deținătorul PNL al portofoliului, Virgil Popescu. 

Odată cu adoptarea OUG pe energie, care urmează să fie modificată în Parlament, Marcel Ciolacu a cerut public explicații pentru anumite prevederi din ordonanță, acuzând că sunt anumite persoane care fac, „subteran”, jocurile celor din piața energetică.

  „Am văzut că această liberalizare, să nu îi mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR-ul, a dus de fapt la inventarea din nou a băieţilor deştepţi din energie. A fost vândută energia cu 300, 400, anul trecut, iar astăzi, o cumpărăm cu toţii la un preţ de 3.000. Avem o supraimpozitare la producători, dar şi acolo cineva a strecurat, în Ordonanţă, să fie luat preţul mediu, astfel încât s-au încadrat sub 440, ca să fie această supraimpozitare şi chiar mi-aş dori ca primul-ministru să afle cine a strecurat acest preţ mediu în Ordonanţa trecută, să ştim şi noi cine, subteran, face jocurile în România pentru energie”, a spus Ciolacu la acel moment. 

  Întrebat dacă crede că vina îi aparține ministrului Energiei, șeful PSD a punctat atunci că el ştie că politicile energetice sunt făcute de ministerul Energiei. „E posibil să fie o scăpare a ministrului, dar responsabilitatea este a ministerului Energiei, pentru că ei sunt promotorii ordonanţei”, spunea Ciolacu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite