Contre între purtătorii de cuvânt PSD-PNL. Oprea: Unora le este greu să accepte că liberalizarea pieței a fost un eșec

0
Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PSD reacționează în urma declarațiilor făcute de Ionuț Stroe referitoare la reglementarea pieței de energie. Radu Oprea propune liberalilor să „privească alături de noi spre viitor”.

Contre între Radu Oprea și Ionuț Stroe FOTO: Mediafax
Contre între Radu Oprea și Ionuț Stroe FOTO: Mediafax

Social-democratul susține că declarații asemănătoare ca cele ale purtătorului de cuvânt al PNL „îl pun pe premierul Ciucă într-o situație extrem de delicată față de români”. De asemenea, acesta propune liberalilor să „nu mai stea încremeniți în trecut și să privească alături de noi spre viitor”.

Purtătorul de cuvânt al PSD precizează că PNL trebuie să accepte că reglementarea temporară a prețului la energie și gaze este singură „soluție viabilă”.

„Înțelegem că unora dintre colegii de la PNL le este greu să accepte că liberalizarea pieței, pusă în practică de ministrul Virgil Popescu a fost un eșec de proporții. Însă, le propunem să nu mai stea încremeniți în trecut și să privească alături de noi spre viitor, adică să accepte că singura soluție viabilă este reglementarea temporară a prețului energiei și gazelor. Altfel, declarații de genul celei de azi a purtătorului de cuvânt al PNL Ionuț Stroe, îl pun pe premierul Ciucă într-o situație extrem de delicată față de români” , susține Radu Oprea, potrivit unei postări a PSD pe Facebook.

Cu enunțuri lipsite de logică de genul "e destul de riscant ca la câteva săptămâni de la adoptarea unei OUG privind energia, să vii acum cu o propunere de reglementare a pieței. Eu știu că au existat propuneri pentru reglementarea pieței de energie, însă nu au venit din partea PSD, ci din partea furnizorilor din piața. Nu însemna revenirea la o piață reglementată, ci o posibilă îmbinare a propunerilor de reglementare cu acea OUG", precum a dlui Stroe, PNL nu rezolvă nimic. Românii nu mai au timp de fandoseli politice, ci vor soluții urgente pentru a fi convinși că vor plăti prețuri decente la facturile de energie și gaze” , susține Radu Oprea, potrivit unei postări a PSD pe Facebook.

Stroe, despre întoarcerea la piața reglementată

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că este riscant ca după intrarea în vigoare a ordonanței pe energie să vină o schimbare atât de bruscă, cum ar fi revenirea la piața reglementată prin lege.

 „Înțeleg că de data aceasta pregătesc un draft pentru reglementarea pieței , pe care și-o doresc ei, pot să o facă , nu putem interveni la nivel de activitate politică , dar cu siguranță dacă își doresc acest lucru trebuie să vină cu el în cadrul coaliției. Ulterior dacă se cade de acord asupra acestui subiect mergem mai departe, intrăm pe zoom a procesului legislativ fie că vorbim de Guvern sau de Parlament. Dar deocamdată este destul de riscant ca la nici 2 sau 3 săptămâni la intrearea îăn vigoare a unei ordonanțe de urgentă să să vii cu o asemenea schimbare bruscă și să propui o piață reglementată printr-o nouă lege . Eu știu că au fost câteva propuneri în acest sens, atenție nu vorbim neapărat de reglementarea pieței după modelul din trecut, ci după un model nou care îmbină practic piața liberă cu cea reglementată , dar nu a venit din partea PSD ci din partea furnizorilor care a avut loc la Guvern și există posibilitatea ca o parte din propunerile lor să fie preluate , asta nu înseamnă neapărat că ne întoarcem la o piață reglementată” , a declarat Ionuț Stroe.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite