PSD acuză Guvernul de „incompetenţă criminală“: După 15 mai nu vom mai avea nicio restricţie. Premierul habar nu are noţiuni elementare de Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis
Alfred Simonis

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a acuzat Guvernul de incompetenţă criminală, pentru că nu a venit mai repede cu un proiect de lege care să reglementeze starea de alertă. Până vineri, când România face primul pas de relaxare socială, e imposibil să intre în vigoare o lege privind starea de alertă, următoarea etapă după starea de urgenţă.

”În ultimele două săptămâni, Guvernul nu a făcut nimic, în afară de tunuri pentru firmele de casă. Orban şi miniştrii se contrazic de două săptămâni cu privire la măsurile de relaxare. Simt nevoia să-i spun premierului nu doar că-i incompetent, dar habar nu are noţiuni elementare din Constituţie. După adoptarea unui proiect de lege, e nevoie de un termen de două zile de contestare la CCR. Apoi trebuie 3 zile pentru a fi publicat în Monitorul Oficial. După data de 15 mai nu vom mai avea nicio restricţie. Guvernul a refuzat să dialogheze cu Parlamentul în ultimele două luni. Din cauza incompetenţei criminale a Guvernului românii vor putea ieşi pe stradă fără restricţii”, a spus Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD. 

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite