PSD a reuşit şi fără UNPR: Radu Beligan va avea o Piaţă cu numele său. PNL, USB şi PMP au votat împotrivă sau s-au abţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei a reuşit să adopte proiectul de hotărâre, prin care spaţiul public vis-a-vis de Teatrul Naţional va fi denumit „Piaţa Radu Beligan“, fără voturile consilierilor PMP.

Consilierii PNL, USB şi PMP au votat împotrivă sau s-au abţinut de la vot. „PSD a bucăţit Piaţa Universităţii. De acum înainte partea dintre Colţea se va numi "Radu Beligan". Atenţie când vă daţi întânire, să menţionaţi "la Universitate" sau "la Beligan". Cât despre Revoluţie, o parte a fost la Universitate, o alta a fost la Beligan“, a comentat consilierul general al PNL, Ciprian Ciucu.

Şi consilierul general al PMP, Robert Turcescu, a criticat iniţiativa primarului general Gabriela Firea. „Ce vom face când vor exista propuneri de atribuire de străzi precum Petre Ţuţea, Emil Cioran? Vom judeca doar opera literară sau şi convingerile politice?”, a spus Turcescu.

În ciuda criticilor celorlalţi consilieri generali de la alte partide, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu a renunţat la proiectul de hotărâre. „Intenţia mea nu este de a bucăţi Piaţa Universităţii. Zona este destinată organizării concertelor de muzică simfonică. Acel spaţiu este unul cultural, dar nu poartă o denumire“, a răspuns Gabruieal Firea criticilor primite de la ceilalţi consilieri.

Votul de astăzi a arătat a fost şi un test al majorităţii, ca urmare a fuziunii dintre UNPR şi PMP.  Ca urmare a fuziunii PMP-UNPR, Partidul Mişcarea Populară are şase consilieri generali, PNL are opt şi USB - 15.

Consilierul general Robert Turcescu a anunţat că PMP nu va colabora cu PSD. „Consilierii generali ai PMP sunt şi vor rămâne în Opoziţie. Prin urmare, îi mulţumim doamnei Gabriela Firea pentru ideea vehiculată în ultima perioadă în spaţiul public cum că ar putea lua în calcul şi un viceprimar de la PMP în şedinţa în care se va numi un nou viceprimar pe locul vacantat de Tudor Ionescu, dar anunţăm răspicat că nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar, prin urmare, pe parcursul acestui mandat, consilierii generali ai PMP sunt în Opoziţie“, a explicat Turcescu, consilier general.

Fără cei doi consilieri generali ex-UNPR, PSD pierde majoritatea absolută din CGMB. Cu toate astea, consilierii PSD şi ALDE au fost prezenţi, în timp ce consilierii de la alte partide au lipsit la şedinţa Consiliului General de astăz,. Iar rezultatul votului s-a calculat în funcţie de numărul celor prezenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite