PSD a cerut aprobare pentru instalarea a 15 corturi în Sectorul 1. Obiectivul, strângerea semnăturilor pentru demiterea lui Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Gabriela Firea FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Senatorul Gabriela Firea anunţă că a depus solicitare pentru instalarea corturilor unde vor fi strânse semnăturile necesare organizării referendumului de demitere a primarului Sectorului 1.

„Am depus solicitare pentru instalarea corturilor unde vom stânge semnăturile necesare Referendumului de demitere a primarului sectorului 1. Bucureştenii merită implicarea noastră! De 10 luni, Capitala a încăput pe mâna unor iresponsabili! Niciodată acest sector nu a arătat atât de rău!”, a scris pe pagina sa de Facebook Gabriela Firea, preşedinte al PNL Bucureşti.

Potrivit datelor vizibile în documentele publicate de Firea, PSD a cerut aprobarea instalării a 15 corturi pe raza Sectorului 1. După cum a scris „Adevărul” demersul social-democraţilor este unul foarte dificil, pentru a fi dus până la capăt fiind necesare parcurgerea mai multor etape anevoioase şi care presupun o mobilizare fără precedent.

În primul rând, social-democraţii trebuie să convingă cel puţin 25% din cetăţenii cu drept de vot şi domiciliu în Sectorul 1 să semneze cererea de demitere care să fie adresată prefectului. Aşadar, circa 52.000 de semnături, din moment ce populaţia cu drept de vot în sector este de aproximativ 208.000 de persoane.

Prefectul, în acest caz USR-istul Alin Stoica, are obligaţia de a verifica dacă sunt întrunite condiţiile, adică dacă există o cerere în care să fie indicate motivele care justifică organizarea unui referendum, dovada susţinerii organizării referendumului de cel puţin 25% din numărul de cetăţeni cu drept de vot, domiciliaţi în unitatea administrativ-teritorială în care a fost ales respectivul primar, precum şi existenţa unor dovezi care sunt imputabile edilului (hotărâri judecătoreşti de anulare a unor acte emise de primar, dovezi privind organizarea defectuoasă a serviciilor publice din subordinea primăriei etc.). În concluzie, doar să verifice îndeplinirea condiţiilor formale, nu dacă au şi dreptate sau nu susţinătorii referendumului.

Mobilizare pentru voturi

Ultima etapă este cea a mobilizării de către PSD a cetăţenilor pentru ieşirea la referendum, pentru demiterea lui Clotilde Armand. În primul rând, trebuie atins pragul prezenţei, adică 30% plus unu din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot şi domiciliu în sector, precum şi al validităţii a minimum 25% din voturi. Pentru prezenţă ar trebui să se prezinte aproximativ 63.500 de persoane, o ţintă care pare greu de atins de PSD. La ultimele locale, pentru Consiliul Local PSD a primit 27.648 de voturi, în timp ce Daniel Tudorache a primit 35.351 de voturi. Prin urmare, social-democraţii ar fi obligaţi să pregătească o mobilizare fără precedent şi să dubleze numărul voturilor de la locale.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite