Propuneri PSD: supraimpozitarea pensiilor speciale şi a salariilor mari, impozite scăzute pentru veniturile mici şi taxe noi pentru firmele mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Facebook Marcel Ciolacu

PSD anunţă propunerile fiscale transmise colegilor din Coaliţie, acestea vizând supraimpozitarea salariilor mai mari decât al preşedintelui României şi a pensiilor speciale, precum şi reducerea impozitelor în cazul persoanelor cu venituri mici.

 "PSD consideră că scopul principal al reformării sistemului fiscal din România este de a reduce inechităţile sociale şi de a asigura solidaritatea socială între contribuabili. În viziunea PSD povara fiscală trebuie distribuită în mod echitabil la nivelul societăţii. Astfel, trebuie îndeplinite concomitent două condiţii esenţiale: veniturile supradimensionate trebuie supraimpozitate, iar veniturile mici trebuie să beneficieze de impozite mai mici", transmite PSD.

Astfel, propunerile făcute în Coaliţie şi prezentate de PSD sunt:

1. Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decât salariul Preşedintelui României;

2. Supraimpozitarea pensiilor speciale care depăşesc consistent pensia medie din România;

3. Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici

4. Contribuţie pentru Sănătate şi Educaţie din partea firmelor mari, pe o durată limitată.

Pragurile si cotele de impozit pentru propunerile de mai sus urmează să fie discutate cu partenerii de guvernare.

 "PSD consideră că, în această perioadă dificilă, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate să se bucure de acelaşi regim fiscal aplicat celor care se zbat în sărăcie severă.

 În acelaşi timp, Guvernul are obligaţia de a promova solidaritatea între contribuabili şi de a asigura un echilibru just între impozitarea muncii şi a capitalului.

Nu în ultimul rând, noul model fiscal trebuie să asigure resursele pentru continuarea investiţiilor şi a stimulării mediului de afaceri, pentru susţinerea dezvoltării economice şi a creşterii nivelului de trai", susţin social-democraţii.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite