Proiectul de lege privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, votat de Camera Deputaţilor. Ce modificări au fost aduse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera Deputaţilor a fost for decizional FOTO Inquam Photos
Camera Deputaţilor a fost for decizional FOTO Inquam Photos

Deputaţii au adoptat luni, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. S-au înregistrat 193 de voturi „pentru" şi 42 de voturi „împotrivă".

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legislativ care să permită unităţilor administrativ-teritoriale promovarea obiectivelor de investiţii, în domeniile eligibile, astfel încât să se poată asigura accesul la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate. Potrivit notei de fundamentare, programul se integrează în eforturile concertate ale statului prin instituţiile care gestionează fonduri naţionale şi europene, în vederea atingerii ţintelor de conformare la directivele europene în domeniul mediului şi apelor.

Potrivit unui amendament, în cadrul programului se pot realiza obiective de investiţii care constau în realizarea de construcţii noi sau de lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare la construcţii existente şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii de investiţii: epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori.

Deputatul USR Claudiu Năsui a susţinut că proiectul este destinat „baronilor", pentru că mută banii de la contribuabili în firmele acestora. Pe de altă parte, toate celelalte partide, atât de la Putere, cât şi din Opoziţiem au susţinut adoptarea modificărilor la „Anghel Saligny”.

Florin Roman şi Alfred Simonis l-au criticat pe Claudiu Năsui pentru poziţiile USR-istului pe tema noului PNDL. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri