Proiectul de lege care cenzurează YouTube, retras din dezbatere de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Proiectul de lege iniţiat de Guvern prin care YouTube şi alte platforme similare de streaming video intrau sub supravegherea CNA a fost retras din procedura de dezbatere publică, a anunţat Ministerul Culturii. Proiectul a stârnit critici dure în mediul online.

”Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului a fost retras din procedura de dezbatere publică, acesta urmând a fi reanalizat în raport cu oportunitatea reglementării şi cu necesitatea implementării Directivei 1808/2018 privind serviciile mass-media audiovizuale. În acest sens, o eventuală transpunere a Directivei menţionate va fi supusă dezbaterii publice numai după ce vor avea loc consultări cu toţi factorii interesaţi, respectiv reprezentanţii mass-media. Precizăm că proiectul menţionat nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii la nivelul Guvernului”, arată un comunicat al Ministerului Culturii. 

Guvernul a iniţiat un proiect de lege cu scopul de a modifica Legea audiovizualului, astfel încât serviciile de platformă de partajare a materialelor video, precum YouTube şi altele similare, să intre sub supravegherea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Ele vor avea nevoie de autorizare de funcţionare de la instituţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite