Proiect pilot în valoare de 750.000 de euro, pentru agricultorii europeni

0
Publicat:

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a aprobat un proiect pilot, în valoare de 750.000 de euro, pentru sprijinirea sectorului agricol, cu scopul de a reduce decalajele între statele membre. 

FOTO Facebook
FOTO Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat într-un comunicat de presă aprobarea unui proiect pilot, pentru sprijinirea sectorului agricol și a mediului rural european, în valoare de 750.000 de euro. „A fost aprobat la începutul acestei săptămâni de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, ca urmare a avizului pozitiv primit din partea Comisiei Europene. Inițiativa eurodeputatului român își propune să ajute Uniunea Europeană să-și regândească politica agricolă și de dezvoltare rurală comună în vederea acordării unui sprijin mai consistent pentru fermieri, mediul rural și fermele de dimensiuni mici și medii”, a transmis Negrescu. 

„Prin acest proiect pilot urmărim să sprijinim fermierii, mediul rural și organizațiile din sectorul agricol la nivel european prin regândirea politicii agricole comune. Suntem, astfel, primii care lansăm un proces de reflecție la nivel european privind viitorul politicii agricole comune după 2027 cu scopul de a reduce decalajele între statele membre, precum și de a crește sprijinul oferit fermierilor și mediului rural”, a explicat eurodeputatul.

Potrivit europarlamentarului, proiectul îndeplinește un alt obiectiv al campaniei #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, inițiată de PES activists România și Partidul Social Democrat. „Demonstrăm că, iată, ne respectăm angajamentul luat în fața a sute de fermieri și personalități din mediul rural”, a mai transmis Victor Negrescu.

Social-democrații au anunțat în luna mai demararea unei campanii pentru promovarea problemelor cetățenilor din mediul rural, prin care își propun atragerea atenției instituțiilor europene, solicitând o dezbatere în Parlamentul European și suplimentarea fondurilor europene. 

Potrivit sursei citate, Comisia de Bugete a Parlamentului European a mai aprobat un proiect pilot, pentru documentarea bunelor practici în materie de organizare și reducere a timpului de muncă, în valoare de 1,5 milioane de euro. Inițiativă are scopul de a oferi recomandări pentru un nou cadru normativ privind programul de muncă la nivelul Uniunii Europene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite