Priorităţile Guvernului Cioloş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Priorităţile Guvernului Cioloş. Continuarea luptei anticorupţie, amendarea legislaţiei electorale, îmbunătăţirea relaţiei cu diaspora, o nouă lege a sănătăţii şi menţinerea stabilităţii macroeconomice sunt principalele măsuri stipulate în programul de guvernare al premierului Dacian Cioloş.

Priorităţile Guvernului Cioloş. Amendarea legislaţiei electorale

La capitolul reformă electorală, Dacian Cioloş s-a preocupat de cetăţenii din diasporă. „Facilitarea creării de secţii de votare pentru diaspora, acolo unde există o prezenţă semnificativă a cetăţenilor români, obiectivul fiind acela ca niciun proces electoral din Romania sa nu mai fie vreodata pus sub semnul întrebarii din cauza modului de organizare“, se arată în programul de guvernare. Organizarea secţiilor de votare este o măsură ce ţine exclusiv de Guvern. Iar Dacian Cioloş a punctat foarte abil, în condiţiile în care anul trecut, la alegerile prezidenţiale, Guvernul a deschis mult prea puţine secţii de votare pentru diaspora. 

Priorităţile Guvernului Cioloş. Indepedenţa Justiţiei, integritate, anticorupţie

La capitolul Justiţie, noul Guvern şi-a fixat următoarele obiective: „Asigurarea funcţionării statului de drept, sustinerea fara rezerve a independentei justitiei si a continuarii luptei impotriva coruptiei. Întărirea legislaţiei privind consolidarea integrităţii în instituţiile publice prin revizuirea sistemului de imunităţi, aplicarea strictă a legislaţiei privind incompatibilităţile, conflictul de interese, declararea averilor, a legislaţiei anticorupţie şi a codurilor de integritate“.

Priorităţile Guvernului Cioloş. Dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA

„Partneriatul strategic cu SUA a fost şi rămâne reperul central al politici externe a României. Politica promovată de Federaţia Rusă în vecinătatea estica a UE şi a României, generează o instabilitate continuă, cu efect de durată, faţă de care România trebuie să găseascaă răspunsuri şi strategii adaptate“, se arată în programul de guvernare.

Priorităţile Guvernului Cioloş. Atragerea de fonduri europene

Programul de guvernare al lui Cioloş mai urmăreşte şi atragerea de fonduri europene şi împrumuturi de la instituţiile financiare internaţionale pentru a dezvolta proiectele din Master Planul General de Transport, să dezvolte infrastructura Aeroportului Bucureşti şi a celorlalte aeroporturi din ţară. Totodată, Cioloş propune elaborarea unui Cod de Transport al României, cu reglementări clare în domenii de interes pentru politica de transport.  

Priorităţile Guvernului Cioloş. Elaborarea unei noi legi a Sănătăţii

În ceea ce priveşte partea de sănătate, programul de guvernare prevede elaborarea, dezbaterea publică şi adoptarea a unei legi a sănătăţii. De asemenea, este vizat şi elaborarea unui program multianual de investiţii în sănătate, „în vederea asigurării actului medical la standarde convergente spre cele din UE“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite