Principalele declaraţii politice după rezultatul referendumului. Boureanu: Ponta l-a minţit pe Barroso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Boureanu a cerut, în numele PDL, demisia lui Victor Ponta FOTO: Mediafax
Cristian Boureanu a cerut, în numele PDL, demisia lui Victor Ponta FOTO: Mediafax

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a susţinut că sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului arată că "premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene". El a adăugat că PDL cere demisia lui Victor Ponta.

Principalele declaraţii ale lui Cristian Boureanu:

Sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ne dezvăluie că premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prin această sesizare, Valeriu Zgonea şi Petru Filip, în numele USL, atrag atenţia Curţii Constituţionale că legea care trebuie aplicată în validarea referendumului este Ordonanţa de Urgenţă 41 (care elimina pragul de 50% plus un vot, condiţie prevăzută de actuala lege pentru validarea referendumului - n.r.)

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a garantat în faţa Comisiei Europene că referendumul de demitere a preşedintelui României se va desfăşura conform deciziei Curţii Constituţionale, care stabilea obligativitatea cvorumului de 50 plus unu.

Fie premierul Victor Ponta i-a minţit pe oficialii europeni şi a premeditat acest moment, fie preşedintele PSD Victor Ponta nu-şi mai controlează propiul partid şi nici alianţa al cărui copreşedinte este.

În oricare dintre cele două situaţii se impune demisia. Dacă Victor Ponta i-a minţit pe oficialii europeni, cerem demisia lui din funcţia de premier. Dacă susţine că nu i-a minţit, atunci se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului său, care nesocoteşte organismele internaţionale ale propiului preşedinte şi prim-ministru.

Vasile Blaga: referendumul este invalid

Şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că, potrivit legii, referendumul este invalid şi a cerut USL ca, imediat după decizia Curţii Constituţionale de astăzi, să convoace camerele reunite ale Parlamentului, astfel încât Traian Băsescu să revină de îndată la Cotroceni.

Redăm în continuare cele mai importante declaraţii ale lui Vasile Blaga:

Rezultatul comunicat astăzi de Biroul Electoral Central (BEC) arată că numărătoarea paralelă a PDL (46,26)  a fost totalmente corecte. BEC a arătat o prezenţă la vot de 46,24%, în timp ce numărătoarea paralelă a PDL a indicat o prezenţă la urne de 46,26%.  Acest lucru demonstrează că PDL a spus adevărul, ca de fiecare dată, în timp ce USL a încercat să manipuleze cu cifrele indicând o prezenţă la urne de peste 50%. 

După comunicarea rezultatelor finale ale BEC, conform procedurilor legale, intrăm în linie dreaptă cu procedurile privind revenirea preşedintelui ales la Palatul Cotroceni. (...)Remarcăm că USL refuză din nou să accepte legile în vigoare în Romania. Din păcate USL şi Crin Antonescu au inventat o nouă diversiune încercând să impună ideea că Institutul Naţional de Statistică ar trebui să funizeze datele pentru alegeri. 

Datele corecte au fost comunicate înainte de referendum de ministrul de Interne, Ioan Rus. Am văzut şi atacurile pe care USL le face la adresa Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi nu pot să cred că există atâta impostură. 

Cerem ca, imediat după ce Curtea Constituţională se pronunţă, USL să convoace birourile permanente, astfel încât acestea să convoace la rândul lor cele două Camere ale Parlamentului. Dacă nu vor face asta, vom face noi acest lucru. 

Familia socialistă-europeană din care face parte USL le-a dat liderilor acesteia un sfat bun cerându-le să accepte revenirea preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni şi să se ocupe de problemele reale ale României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite