Primăria Generală dă startul programului „Prima nuntă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general Gabriela Firea şi consilierul general Marian Orlando Culea, doi dintre susţinătorii proiectului. FOTO Mediafax
Primarul general Gabriela Firea şi consilierul general Marian Orlando Culea, doi dintre susţinătorii proiectului. FOTO Mediafax

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) adoptat, ieri, cu 35 de voturi „pentru“, 3 „împotrivă“ şi opt abţineri, un proiect de hotărâre prin care Primăria Generală va acorda un „stimulent financiar“ de 1.500 lei net per familie pentru tinerii sub 35 de ani care se căsătoresc în Capitală. Singurii consilieri care fie s-au opus, fie s-au abţinut, au fost cei de la USR.

„ Un proiect de genul acesta ar fi trebuit să fie în consultare. Nu înţeleg de ce trebuie stimulate căsătoriile, cu toate că în 2016 au crescut cu aproape 6% fără stimulare. Din păcate rata divorţului a crescut cu 15,9%. Dacă cineva vrea să se căsătorească poate să o facă şi fără cei 1.500 de lei. Proiectul acesta nu e serios. Dăm aceşti bani unui cuplu de tineri care îi poate cheltui într-o noapte la club“, a declarat consilierul general USR Roxana Wring. Aceasta a fost contrazisă de reprezentanţi ai mai multor partide, printre care PSD şi PNL, formaţiuni care au susţinut demersul Primăriei Generale.

„Este un stimulent social care se practică în Europa şi s-a mai practicat şi în România“, a declarat primarul general Gabriel Firea referindu-se la o lege adoptată în timpul guvernării Alianţei Dreptate şi Adevăr , adică PNL şi PDL, dar care a fost abrogată când au fost luate măsurile de austeritate ale Guvernul Boc. De asemenea, liderul consilierilor liberali, Cristian Olteanu, a precizat faptul că PNL susţine proiectul şi că trebuie găsită o soluţie pentru problema natalităţii în Bucureşti.

Condiţii pentru primirea banilor

Pentru a primi aceşti bani, proveniţi din fondurile Centrului de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri l Primăriei Generale (CTMB), noua familie trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoare condiţii: cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie, cel puţin unul dintre soţi să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti, cel puţin unul dintre soţi să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani. De asemenea, în cazul în care niciunul dintre tineri nu îndeplineşte ultimul criteriu, cel al vârstei, aceştia pot primii cei 1.500 lei acordaţi de Primăria Generală dacă primesc un aviz din partea edilului general.

1.500 de lei vor primi tinerii căsătoriţi în Capitală

Pentru a  beneficia de „stimulentul financiar“, persoanele care se căsătoresc trebuie să-l solicite în termen de 45 de zile calendaristice de la data menţionată în certificatul de căsătorie, în urma depunerii unei cereri la sediul CTMB.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite