Prima reacţie după moartea lui Mihnea Constantinescu: Ieri era într-o stare bună, era lucid. E o pierdere foarte grea pentru noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, la într-o intervenţie la Antena 3, că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a murit sâmbătă noaptea, în străinătate, moartea acestuia fiind „o pierdere foarte grea”.

„Eu personal ultima dată am vorbit acum două săptămâni (cu Mihnea Constantinescu - n.r.). Ieri, un consul al nostru a vorbit cu dânsul. Toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună şi din păcate, până la urmă, în aceeaşi noapte, în jurul orei 12.00, a decedat. Vreau să transmit condoleanţe familiei”, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, potrivit Mediafax.

Potrivit şefului dimplomaţiei româneşti, Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectaţi ambasadori. „Este o veste rea pentru corpul diplomatic românesc. Mihnea Constantinescu a fost unul din cei mai respectaţi ambasadori, un om de o mare calitate profesională, echilibru şi interes deosebit de a promova interesele României indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare. Pentru noi, pentru Ministerul de Externe, este o pierdere foarte grea. Vom lua toate măsurile pentru repatrierea lui, ce putem să facem este să ne rugăm pentru odihna lui veşnică şi să înţelegem că lucrurile astea se întâmplă şi important este ce laşi în urma ta. A fost un ambasador care lasă un bagaj deosebit de important pentru noi”, a declarat Meleşcanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite