Prezidenţiabilii evlavioşi au pornit în pelerinajul de Sfânta Maria. Ponta a mers şi la catolici, şi la ortodocşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta la Suceava FOTO Facebook
Premierul Victor Ponta la Suceava FOTO Facebook

Candidaţii la prezidenţiale s-au întrecut în urări şi mesaje cu tentă religioasă, cu prilejul sărbătorii creştine care marchează Adormirea Maicii Domnului, iar cei mai zeloşi  au trecut de la reţelele sociale la băile de mulţime şi au pornit într-un adevărat tur de forţă la mânăstirile din ţară.

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la prezidenţiale, a început periplul încă de dimineaţă, când s-a deplasat la Cacica, însoţit de soţia sa, Daciana, de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi  de primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita. Localitatea este cunoscută pentru biserica romano-catolică ridicată în 1904.

„România este ţara în care toţi credincioşii ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi sau neoprotestanţi, toţi cei care cred în Dumnezeu şi în viitorul acestei ţări trebuie să trăiască împreună şi trebuie să-şi cinstească religia şi tradiţiile“, a spus Ponta, care a participat la inaugurarea Pieţei „Sf. Ioan Paul al II-lea“ din faţa Sanctuarului naţional de la Cacica.

La prânz, premierul a ajuns la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Putna, iar de la ora 16.00 ia parte la slujba de la Mănăstirea Nicula.

Sărbătoarea nu a fost dată uitării nici pe Facebook, unde premierul le-a transmis un mesaj fanilor.

„Maica Domnului îi uneşte pe creştini, fiind una dintre acele sărbători pe care ortodocşii şi catolicii, ca şi alte culte creştine, le sărbătoresc împreună. Vă doresc să aveţi parte de o zi minunată, alături de cei dragi!“, a fost mesajul publicat pe contul de Facebook al premierului.

La rândul său, candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a punctat caracterul religios al sărbătorii.

„Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, ne apropie an de an de credinţă şi de spiritualitate. Astăzi, ne aplecăm din nou asupra a ceea ce reprezintă această Sfântă Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi şi catolici şi cred că trebuie să folosim acest prilej pentru a ne regăsi liniştea sufletească, dincolo de tumultul cotidian. Peste două milioane de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Cu această ocazie, le doresc tuturor sănătate, bucurie şi belşug!“, se arată în mesajul transmis de Iohannis.

O urare similară a avut-o şi Monica Macovei, care le-a transmis urări tuturor celor care „poartă frumosul nume al Maicii Domnului“.

„Ea a rămas la piciorul Crucii când toţi s-au înfricoşat. Maica lui Isus să ne întărească în faţa încercărilor, să aibă milă de noi, să ne aline şi să ne ocrotească“, a mai scris Macovei pe Facebook.

Citeşte şi:

Adevărul Live, despre amestecul religiei în campania electorală: „Religia va fi tema centrală a viitorului ciclu politic“

Mai sunt două luni până la startul campaniei electorale pentru prezidenţiale, însă candidaţii au început deja să atace. Printre răfuieli politice, înţepături legate de familie şi de etnie, iată că şi religia a fost strecurată atent în mesajele electorale. Am discutat despre moralitatea acestui gest, despre urmările electorale, dar şi despre poziţia Bisericiii cu teologul Radu Preda şi cu analistul politic Radu Magdin, la Adevărul Live.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite