Preşedinţia a cumpărat echipament antiterorist: „Actualele echipamente funcţionează din 1998-2001“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinţia a înnoit echipamentele de control antiterorist FOTO Presidency.ro
Preşedinţia a înnoit echipamentele de control antiterorist FOTO Presidency.ro

Administraţia Prezidenţială a anunţat astăzi, într-un comunicat de presă, că a achiziţionat noi echipamente de control antiterorist, întrucât cele care funcţionau până acum au fost achiziţionate în perioada 1998-2001.

„În legătură cu informaţiile apărute în mass-media referitoare la demararea procedurii de achiziţie a unor mijloace de control tehnic antiterorist de către Administraţia Prezidenţială, Departamentul Comunicare Publică face următoarele precizări:

Administraţia Prezidenţială desfăşoară o procedură normală în baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, nefiind vorba de o măsură de securitate suplimentară. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale de către Serviciul de Protecţie şi Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcţiune şi în acest moment.

În conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normală de utilizare/funcţionare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condiţii, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depăşit.

Drept urmare, Administraţia Prezidenţială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecţie, fără a expune la riscuri instituţia şi personalul angajat.

Menţionăm că Serviciul de Protecţie şi Pază a transmis către Administraţia Prezidenţială repetate solicitări de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora“, se arată în comunicatul transmis de Preşedinţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite