Preşedintele s-a întâlnit cu o delegaţie a Congresului american: Procesul de eradicare a corupţiei reprezintă un pas important în atragerea investitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia americană FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia americană FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Congresului american, în cadrul întâlnirii fiind abordate teme legate de colaborarea în NATO, atragerea investiţiilor şi situaţia tensionată din Ucraina.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit vineri, 27 martie a.c., la Palatul Cotroceni o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii condusă de Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Forţele Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor. Au fost abordate, cu această ocazie, teme de interes comun legate de parteneriatul strategic politico-militar şi de securitate între România şi SUA, colaborarea în cadrul NATO şi participarea României la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de apărare antibalistic, situaţia tensionată din Ucraina. O atenţie deosebită a fost acordată investiţiilor americane în România. Domnul Preşedinte Klaus Iohannis a subliniat că România oferă oportunităţi foarte bune pentru investiţiile străine şi că procesul de eradicare a corupţiei reprezintă un pas important în atragerea investitorilor care caută un mediu de afaceri stabil şi corect“, se arată într-un comunicat al Admnistraţiei Prezidenţiale.

Delegaţia americană s-a întâlnit apoi şi cu premierul Victor Ponta, care le-a făcut o descriere a Palatului Victoria. „E o încăpere relativ mică, dar sper să încăpem cu toţii! De fapt, clădirea Guvernului nu este în mod necesar cel mai frumos loc din Bucureşti. Fascinantă pentru toţi cei care vin la Bucureşti este Casa Parlamentului, acea clădire uriaşă, care este un loc plăcut de vizitat, dar nu este neapărat cel mai plăcut loc de care trebuie să ai grijă, pentru că, în fiecare iarnă, există un anumit cost al încălzirii pe care Guvernul îl plăteşte, desigur. Deci, este impresionant pentru toţi cei care vizitează“, a spus Ponta, la începutul întâlnirii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite