Președintele Parlamentului European și Comisiei Europene, mesaje de susținere pentru România, dupa întalnirea cu Marcel Ciolacu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a declarat că a avut o întâlnire foarte bună cu prim-ministrul României.

Președintele Parlamentului European și premierul României FOTO: Twitter (X)
Președintele Parlamentului European și premierul României FOTO: Twitter (X)

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială la Bruxelles, acolo unde are întâlniri cu mai mulți oficiali europeni, cu care a discutat, printre altele, asupra reformelor asumate în PNRR. 

Șeful Guvernului român, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu șefa Parlamentului European, Roberta Metsola. Aceasta din urmă a postat pe Twitter (X) următorul mesaj.

I-am mulțumit pentru sprijinul ferm al României față de țările vecine Ucraina și Moldova, susținând ambițiile lor în UE. A reiterat că locul României este în Schengen. Și-a exprimat solidaritatea în urma exploziilor fatale din Crevedia”, se arată într-un mesaj pestat păe Twitter (X) de președintele Parlamentului European.

Premierul României s-a mai întâlnit cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, dar și cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, la Sediul Consiliului European.

Întâlnire bună cu premierul Ciolacu Marcel. I-am mulțumit pentru solidaritatea României cu Ucraina și Republica Moldova. Și rolul său important în scoaterea cerealelor din Ucraina prin intermediul #SolidarityLanes. Continuăm să lucrăm în mod constructiv la reformele din cadrul #NextGenEU.  De asemenea, am reiterat sprijinul meu ferm pentru aderarea României la Schengen”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat în în privința discuțiilor purtate la Bruxelles pe tema PNRR, că a a avut o discuție cu șeful Guvernului. Potrivit șefului de stat, creșterea TVA, cerută de Bruxelles nu este o soluție, fiind nevoiie de creșterea gradului de colectare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite