Preşedintele Moldovei i-a acordat Ordinul „Ştefan cel Mare“ lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a semnat, vineri, un decret privind conferirea Ordinului „Ştefan cel Mare“ lui Traian Băsescu, pentru sprijinul constant acordat Chişinăului şi pentru contribuţia sa la promovarea securităţii şi democraţiei în regiune.

Distincţia i-a fost acordată lui Traian Băsescu "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice", se arată în comunicat.

Ordinul "Ştefan cel Mare" este decoraţia militară supremă a R. Moldova, conform Legii nr. 1123 din 30.07.1992 cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

Articolul 16 al legii stipulează că decoraţia se acordă "pentru acte de eroism şi conducere iscusită a operaţiunilor militare, pentru bărbăţie deosebită în timpul menţinerii ordinii publice, apărării drepturilor şi libertăţilor omului, pentru vitejie şi spirit de sacrificiu în asigurarea securităţii statului, în îndeplinirea unor misiuni speciale, pentru alte merite deosebite în apărarea libertăţii şi independenţei Republicii Moldova".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite