Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru desfiinţarea SIIJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială
Klaus Iohannis FOTO Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Discuţiile pe desfiinţarea SIIJ au început din prima sesiune parlamentară din 2021.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 11 martie 2022, decretul pentru promulgarea Legii privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”, a informat Administraţia Prezidenţială. 

Parlamentul a adoptat, la finalul lunii februarie, proiectul de desfiinţare a Secţiei Speciale pentru invetigarea Infracţiunilor din Justiţie. 

USR a cerut amânarea unei decizii până la publicarea avizului Comisiei de la Veneţia

Formaţiunea a cerut atât CCR, amânarea unei decizii privind sesizările USR şi AUR asupra proiectului de lege pentru desfiinţarea SIIJ, cât şi preşedintelui Klaus Iohanis, privind promulgarea Legii. 

Judecătorii CCR au respins, miercuri, sesizările USR şi AUR cu privire la Legea de desfiinţare a Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, sesizarea celor două formaţiuni fiind considerată neîntemaiată.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite