Preşedintele Iohannis a avizat urmărirea penală a unui fost ministru din Guvernul Cioloş. Ce acuzaţii i se aduc acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Grigorescu este acuzat de fals în declaraţii. FOTO: Facebook/ Victor Grigorescu
Victor Grigorescu este acuzat de fals în declaraţii. FOTO: Facebook/ Victor Grigorescu

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat, miercuri, cererea de urmărire penală a fostului ministru al Energiei în Guvernul Cioloş, Victor Vlad Grigorescu. Fostul ministru este acuzat de fals în declaraţii în formă continuată.

Preşedintele Iohannis a trimis, miercuri, ministrului Justiţiei, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al Energiei în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017, pentru fapte care fac obiectul unui dosar penal, fiind acuzat de fals în declaraţii.

Fostul ministru al Energiei a fost în centrul unei controverse încă de la începutul mandatului său din cauza unor venituri de aproape 800.000 de lei pentru  un site închiriat unei companii offshore, informează G4Media. E vorba despre site-ul monitoreu.com, despre care fostul ministru a spus că ar fi o platformă online dedicată politicilor europene, care la acel moment nu era funcţional. Averea sa a fost verificată de Agenţia Naţională pentru Integritate, iar în ciuda controverselor a fost menţinut în funcţia de ministru al Energiei.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată.  (...) Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri”, arată un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite