Preşedintele Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog după întronizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a participat laîntronizarea Papei Francisc Foto: Adevărul
Traian Băsescu a participat laîntronizarea Papei Francisc Foto: Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog, marţi, la Vatican, după slujba de întronizare a noului suveran pontif, care i-a spus şefului statului român să se roage pentru succesul pontificatului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, marţi, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

După eveniment, preşedintele Traian Băsescu şi Papa Francisc au dat mâna şi au avut un scurt dialog. Alături de Papa Francisc s-a aflat si cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a transmis Sanctităţii Sale un mesaj de felicitări din partea romano-catolicilor, greco-catolicilor şi ortodocşilor din România, urându-i success în misiunea care i-a fost încredinţată. Sanctitatea Sa, Papa Francisc, i-a spus domnului preşedinte să se roage pentru el şi pentru succesului pontificatului său", a precizat pentru Mediafax, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

Papa Francisc i-a şi mulţumit preşedintelui Băsescu pentru prezenţa la ceremonia de inaugurare a pontificatului de la Vatican, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite