Presa internaţională relatează despre susţinerea lui Ponta pentru suspectul Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul ministrului Darius Vâlcov, investigat de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a făcut înconjurul presei internaţionale, publicaţii precum Reuters sau Associated Press relatând despre dosarul care îl vizează pe Vâlcov.

În contextul investigării lui Darius Vâlcov, Reuters notează că România este percepută ca unul dintre cele mai corupte state membre ale Uniunii Europene, ai cărui procurori au fost lăudaţi la Bruxelles pentru eforturile pe care le-au întreprins în ultima perioadă în lupta împotriva acestui flagel, potrivit Mediafax.  Reuters prezintă situaţia lui Vâlcov ca o nouă lovitură pentru Guvernul Ponta, după pierderea  alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Agenţia mai precizează că nu era clar, imediat, dacă Vâlcov va continua să fie ministru al Finanţelor pe perioada investigaţiei, precizând că biroul premierului a refuzat să răspundă unei invitaţii de a comenta pe această temă. Agenţia mai notează că 7% din parlamentarii aleşi în 2012 au fost condamnaţi sau sunt investigaţi pentru corupţie.

Ştirea Reuters a fost preluată de către mai multe publicaţii. Site-ul GlobalPost.com titrează că Vâlcov îşi păstrează postul în ciuda investigaţiei care îl vizează. Site-ul îl citează pe premier, care a declarat sâmbătă că Vâlcov va continua să se implice în planurile Guvernului de a reduce taxele.

Agenţia DPA scrie, de asemenea, că Vâlcov este vizat de suspiciunea că a luat mită şi comentează că printre numeroşii funcţionari şi oficiali de rang înalt condamnaţi pentru corupţie se află şi mentorul lui Ponta, fostul premier Adrian Năstase, cu două condamnări, una în 2012 şi una anul trecut. Postul iranian PRESSTV citează din comunicatul DNA cu privire la investigarea lui Vâlcov şi notează că instituţia a vizat în ultimii ani "sute de funcţionari" în lupta împotriva corupţiei.

Associated Press relatează despre susţinerea de care se bucură în continuare Darius Vâlcov din partea premierului Victor Ponta.

Darius Vâlcov, actualul ministru al Finanţelor, este urmărit penal de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea unor fapte de corupţie din vremea cât a fost primar al municipiului Slatina, între 2004-2012. Mai exact, procurorii au indicat să el ar fi primit mită două milioane de euro pentru a favoriza pe patronul unei firme de construcţii să obţină contracte cu instituţia pe care o conducea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite