Premierul României a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă a semnat, astăzi, în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a, la reședința ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

Premierul a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a FOTO:GOV.RO
Premierul a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a FOTO:GOV.RO

”Am semnat, astăzi, în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a, la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România. Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a Irlandei de Nord rămâne simbol al loialității și angajamentului în serviciul public, al leadership-ul pozitiv și stabilității. Fie ca domnia Majestății Sale să ne inspire și moștenirea sa să dăinuie! Gândurile noastre se îndreaptă acum către Familia Regală și către poporul britanic”, a precizat Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Ambasada Marii Britanii din Bucureşti a deschis o Carte de condoleanţe online, dar şi în format fizic la reşedinţa din Strada Armindenului din Capitală în urma morţii Reginei Elisabeta a II-a.   

De asemenea, președintele României a semnat marți în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a. Mai mult decât atât, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va participa luni la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la 8 septembrie 2022, înconjurată de familie, la Castelul Balmoral din Scoția, care a fost de mult timp unul dintre locurile preferate ale suveranei, a informat casa regală a Marii Britanii. 

După moartea Reginei, Charles, prinţ de Wales, a devenit regele Marii Britanii.

Președintele României a transmis condoleanțe familiei regale a Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a, șeful statului apreciind rolul acesteia în serviciul public al englezilor.

  „Sincere condoleanțe pentru moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care se întinde pe 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de familia regală”, se arată în mesajul transmis pe Twitter, de șeful statului.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite