Premierul Bulgariei, la Palatul Victoria: „Împreună putem să lucrăm mai puternic. Am discutat despre alte patru poduri care pot sa lege ţările noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a discutat cu Nicolae Ciucă despre construirea a patru noi poduri peste Dunăre care să lege cele două ţări şi astfel să „stimuleze prosperitatea economică”. Alte subiecte pe agenda discuţiilor au fost cooperarea în domeniul energetic şi sprijinirea Ucrainei în procesul de aderare la UE.

„Săptămâna viitoare începe grupul de lucru care va lucra pe proiectele de infrastructură astfel încât fluviul Dunarea sa poată fi navigabil pe tot parcursul anului, să fie folosit ca un coridor de transport european. De asemena am discutat şi ideea unui pod la Ruse şi alte patru poduri care pot să lege ţările noastre şi să stimuleze prosperitatea economică”, a transmis premierul Bulgariei vineri, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu Nicolae Ciucă. 

Premierul bulgar a anunţat că la începutul lunii mai miniştrii României şi Bulgariei se vor întâlni la Sofia pentru a „optimiza sistemele energetice”.

„Mă bucur că am conştientizat că împreună putem să lucrăm mai puternic, că contracarăm riscurile privind criza economică. La următoarea întâlnire a miniştrilor noştri, pe 5 mai, aceştia vor lucra împreună la Sofia pentru a optimiza sistemele enegertice împreună, nu ca două ţări separate”, a precizat Petkov.

De asemenea, premierul Bulgariei a discutat cu Nicolae Ciucă despre aderarea celor două ţări la Schengen, dar şi despre susţinerea Ucrainei, a Republicii Moldova şi a Georgiei în procesul de aderare la Uniunea Europeană. 

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu omologul său bulgar vineri, la Palatul Victoria. Cei doi oficiali au susţinut o declaraţie de presă comună. La întrevederea celor două delegaţii guvernamentale a fost prezentă şi Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi. Kiril Petkov s-a întâlnit şi cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni. 

Vezi şi: Ciucă, după întâlnire cu omologul bulgar: Am analizat posibilitatea construirii unui număr mai mare de poduri peste Dunăre

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri