Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a ajuns la Palatul Victoria. Oficialul bulgar se va întâlni şi cu preşedintele Klaus Iohannis | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a ajuns în România, la Palatul Victoria, unde a fost primit de premierul Nicolae Ciucă. Oficialul bulgar se va întâlni şi cu preşedintele Iohannis.

UPDATE - „L-am primit pe prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, la Palatul Cotroceni. Am discutat modalităţi de aprofundare a cooperării bilaterale şi de a continua coordonarea noastră pentru a promova interese comune în UE şi NATO. Am pus accent pe securitatea energetică, creşterea interconectivităţii între Bulgaria şi România, sprijin pentru Ucraina şi Republica Moldova”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter, după întâlnirea cu premierul bulgar.

UPDATE -  Nicolae Ciucă a discutat cu premierul Bulgariei despre cooperarea în domeniul transporturilor şi cel al energiei, precum şi despre situaţia din Ucraina. 


 „A fost o bucurie să asist la semnarea acordului privind PTF Giurgiu-Ruse cu omologul şi prietenul meu prim-ministrul Kiril Petkov şi să discutăm despre cooperarea noastră bilaterală în diferite domenii, inclusiv transport, energie şi situaţia din Ucraina”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe pagina de Twitter a Guvernului.

UPDATE - Premierul bulgar a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE - Premierul Nicolae Ciucă a participat, împreună cu Kiril Petkov, la ceremonia de semnare a acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat româno-bulgară a punctului internaţional al frontierei Giurgiu-Ruse feribot, informează Executivul Român.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu omologul său bulgar vineri, la Palatul Victoria. Cei doi oficiali urmează să susţină o declaraţie de presă comună. La întrevederea celor două delegaţii guvernamentale se va alătura comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Ulterior, Kiril Petkov se va întâlni şi cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni. 

La finalul lunii martie, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită oficială în Bulgaria, unde a participat la reuniunea şefilor de guvern ai statelor NATO din Europa de Sud-Est, organizată la Sofia.     

Şeful Guvernului român a avut şi o întrevedere bilaterală cu omologul său bulgar, Kiril Petkov, context în care cei doi oficiali au discutat despre necesitatea cooperării între state având în vedere consecinţele războiului din Ucraina. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite