Predoiu (PDL): „În condiţiile în care am candidat eu la Parlament, nici preşedintele Băsescu nu câştiga“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu a analizat Raportul pe Justiţie al CE

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a explicat, luni seara, la Digi24, că în condiţiile în care a candidat la alegerile din 2008, cu notorietate zero şi campanie făcută sâmbătă şi duminică, nici Traian Băsescu nu ar fi câştigat.

 "În condiţiile în care am candidat eu, nici domnul preşedinte nu câştiga alegerile. Acolo s-au făcut anumite maşinaţiuni pe care eu am refuzat să le fac: mita electorală. Pe de altă parte, n-a fost chiar un eşec. Am luat vreo 9.700 de voturi, lipsindu-mi vreo 200 de voturi, în condiţiile în care în alte colegii s-a intrat cu 3-3.500 de voturi (în Parlament - n.r.). Atunci, în 2008, cu notorietatea zero pe care o aveam, cu campanie electorală făcută sâmbătă şi duminică, pentru că în rest am stat la minister (Ministerul Justiţiei - n.r.), atât am luat, 9.700 de voturi", a declarat Cătălin Predoiu.

El a făcut referire la Margaret Thatcher, care a pierdut primele două alegeri parlamentare în care a candidat.

În privinţa candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2014, Cătălin Predoiu a dezminţit informaţiile, însă a afirmat că declaraţia preşedintelui nu este neapărat un reproş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru "România Liberă", că nu crede că venirea fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu în PDL ar putea schimba imaginea partidului.

"Cătălin Predoiu a încercat să-şi facă propriul partid, Forţa Nouă, n-a reuşit să strângă semnăturile, a avut şi nişte discuţii cu mine, despre Mişcarea Populară - spun aceste lucruri pentru că el le-a făcut publice. Cred că el vizează alegerile prezidenţiale din 2014. (...) Trebuie să ne amintim totuşi că, din punct de vedere al capacităţilor sale electorale, Cătălin Predoiu a pierdut în 2008 alegerile parlamentare în faţa unui om care a ajuns la puşcărie, Marian Ghiveciu“, a precizat preşedintele, subliniind că ena este să ai o anumită prezenţă şi inteligenţă şi alta e să ai capacitatea de a aduce voturi: nu sunt sinonime. 

„Şi mai este un lucru: capacitate de asumare a acţiunilor, iar aici este interesant de urmărit câte din actele normative emise de Guvernul Boc au şi semnătura domnului Predoiu. Veţi constata că cele mai multe sunt semnate de secretarii de stat", a conchis Traian Băsescu.

În primul său discurs în calitatea de membru în bordul de conducere al PDL, Predoiu şi-a dezvăluit o parte din obiective: trimiterea USL în opoziţie şi unirea taberelor din interiorul PDL.

„Sunt astăzi aici pentru că nu mai pot să stau şi să mă uit când ţara noastră e făcută praf în fiecare zi de iresponsabili care în loc de cap au un televizor, în loc de inimă au un portofel şi în loc de suflet au un sac cu miştocăreli. USL este un accident istoric şi noi avem obligaţia morală să-i oprim. (..) Nu sunt al niciunei tabere. Vin să încerc să unesc aceste tabere. Dacă rămânem separaţi suntem slabi, dacă ne unim, PDL nu are adversar în România“, a spus Predoiu în primul său discurs. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite