Ponta şi-a asumat răspunderea pe programul de guvernare: Vreau ca acest guvern să rămână în funcţie şi după 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta şi-a angajat răspunderea, marţi, în Parlament, asupra programului de guvernare.Opoziţia are trei zile la dispoziţie să depună moţiune de cenzură.

Victor Ponta: Prin acest program confirmăm măsurile pragmatice de guvernare, care trebuie să aibă nu doar o tentă ideologică, ci o tentă de sustenabilitate. După doi ani de stabilitate, în 2013, România a obţinut cea mai mare creştere economică, scăderea inflaţiei, creşterea salariilor, pensiilor.

Am vrut în mod special să reafirmăm faptul că acest guvern va respecta principiile care au stat la baza bugetului: cota unică de 16% rămâne în vigoare.

Este important ca în perioada următore prin măsuri de creştere economică principalele obiective, de revenire la taxa pe valoare adăugată. Avem nevoie ca aceste realizări economice să se simtă în buzunarele românilor, dar şi a companiilor private. Deşi a fost văzută ca o simplă formalitate acest program, cred că este o şansă reală de a prezenta din nou publicului principalele obiective.

Vreau în această scurtă prezentare să fac şi un apel special. Este un an cu două rânduri de alegeri. Este extrem de importnt şi fac un apel ca în 2014 să nu facem greşeală din 2009. Să mărim nivelul de aşteptare al populaţie, să purtăm o cursă cu cine promite mai mult şi să pregătim un dezastru precum a fost cel din 2010. Vreau ca acest guvern să rămână în funcţie şi după 2014.

PDL se chinuie să depună moţiune

PDL strânge semnături pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3. „O moţiune de cenzură este singurul răspuns raţional şi responsabil pe care un partid de opoziţie îl poate da atitudinii Guvernului Ponta 3 de a trimite în Parlament un nou program plin de promisiuni electorale, plin de măsuri lipsite de viziune", a declarat prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu. Opoziţia are la dispoziţie trei zile pentru a depune moţiune de cenzură. Conform Constituţiei, în cazul în care moţiune trece, Guvernul este demis. Dacă nu, programul de guvernare se consideră adoptat.

În urmă cu o săptpmână, Guvernul Ponta 3, format din PSD, PC; UNPR şi UDMR a primit votul de învestitură al Parlamentului. Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire pentru noii miniştri numai după ce Victor Ponta a promis că îşi va angaja răspunderea pe noul program de guvernare, din care a dispărut sintagma USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite