Ponta serbează luni împlinirea a trei ani de guvernare. Hrebenciuc, Mitrea şi Relu Fenechiu figurează printre invitaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toţi parlamentarii care au votat, în urmă cu trei ani, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu să participe luni, la Palatul Parlamentului, la un eveniment dedicat acestui moment.

Evenimentul anunţat sub denumirea „3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu" a fost programat pentru ora 18.00, la Palatul Parlamentului, se arată în anunţul transmis, duminică, de Ponta.

„ În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv şi corupt a fost înlocuit, graţie mecanismului democratic al moţiunii de cenzură, de o coaliţie a partidelor din opoziţie.

A fost prima (şi singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică - moţiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată - acum 3 ani!

De aceea, îi invit pe toţi parlamentarii care au votat moţiunea pe 27 aprilie 2012 să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Bratianu.

Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social!​“, spune Ponta.

El a anexat acestui anunţ şi lista celor 235 de parlamentari care au votat moţiunea de cenzură şi sunt invitaţi la Parlament. Printre aceştia figurează Viorel Hrebenciuc, aflat în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri, Miron Mitrea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Cătălin Voicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru primire de mită, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul“.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite