Ponta nu-i cere carnetul de partid lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii Uniunii Social-Liberale (USL), Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit ieri cu primarul general, Sorin Oprescu, discuţiile “oficiale“ vizând bugetul Capitalei.

Deşi a susţinut că reuniunea nu a avut ca scop negocierea unui sprijin al USL pentru candidatura lui Opres­cu la un nou mandat de edil-şef, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că nu exclude această variantă. "Oameni ca Ciuhandu, Iohannis şi Sorin Oprescu pot fi alături de USL fără a fi membri de partid PSD, PNL sau PC. Nu cred că domnul Oprescu, sau domnul Ciuhandu, sau domnul Iohanis trebuie să devină membri de partid, dar sunt convins că pot fi de partea acestei uniuni a binelui împotriva axei răului", a declarat Ponta, la finalul întâlnirii. Disponibilitatea lui Ponta de a-l promova pe Oprescu drept candidat al USL pentru Primăria Capitalei pare a se lovi de rezervele organizaţiilor PSD şi PNL.

De altfel, deşi termenul pentru semnarea protocolului la nivelul filialelor PSD şi PNL a expirat, organizaţiile de Bucureşti ale celor două formaţiuni conduse de Marian Vanghelie (PSD) şi Andrei Chiliman (PNL) nu au parafat un astfel de document. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că nu există o decizie privind susţinerea lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat, însă aceasta „nu este o ipoteză exclusă". Potrivit protocolului, liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, vor desemna candidatul pentru Primăria Capitalei, în baza unor sondaje de opinie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite