Ponta: Liderii politici să citească datele oficiale pe şapte luni înainte de discuţia pe Codul fiscal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta susţine, într-un text publicat pe contul său de Facebook, că  liderii partidelor parlamentare care se vor reuni joi, la Parlament, să discute forma finală a noului Cod fiscal ar trebui să citească şi datele oficiale pe primele şapte luni care arată excedent bugetar, încasări mai mari şi creştere netă a investiţiilor şi a exporturilor.

„Este important ca în ceea ce priveşte politicile economice şi sociale ale ţării (inclusiv noul Cod fiscal) să vorbim cu date şi informaţii certe / nu după ureche sau după interese politice meschine. Pentru întâlnirea de mâine a partidelor parlamentare este bine ca toţi (şi politicienii şi politrucii) să citească datele oficiale pe primele 7 luni — excedent bugetar, încasări mai mari (în special din TVA), creştere netă a investiţiilor şi a exporturilor! 'It's the economy ??????' !“, a scris premierul miercuri pe Facebook.

Ponta precizează că, potrivit datelor MFP, excedentul bugetar a ajuns la 1,06% din PIB, după primele şapte luni din 2015.

„Avem încasări mai mari ca anul trecut — veniturile la buget sunt cu 9,9% mai mari (în termeni nominali), iar la încasările din TVA s-a înregistrat o creştere de +15,5%! Totodată, avem o creştere semnificativă (+33,5% faţă de aceeaşi perioada din 2014) a cheltuielilor pentru proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. Cheltuielile pentru investiţii au fost cu 6% mai mari (nominal) faţă de anul precedent!“, a explicat Ponta.

Liderii partidelor parlamentare se vor întâlni joi, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta forma finală a noului Cod fiscal.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite