Ponta: ”E fezabil să vorbim de o majorare a salariului minim pe economie la 850 de lei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la România TV, că salariul minim brut pe economie ar putea fi majorat la 850 de lei, iar pensiile vor fi indexate cu rata inflației, așa cum prevede legea, de la începutul anului viitor.

„Anul viitor cred că este fezabil să vorbim de o majorare a salariului minim pe economie la 850 de lei", a declarat premierul, precizând că USL dorește ca salariul minim să ajungă la 1.200 lei în următorii trei-patru ani. „Este important ca această măsură să fie făcută concomitent cu reducerea CAS la angajator cu 5%, întrucât altfel nu duci decât la piaţa neagră a muncii", a atras atenția prim-ministrul.

Ponta: Pensiile vor fi majorate cu cel puțin 5% în 2013

Ponta a asigurat că Guvernul nu va da o ordonanță de urgență prin care să amâne indexarea pensiilor cu rata inflației începând cu 1 ianuarie 2013.

Cât despre revenirea TVA la 19%, Ponta n-a putut spune decât că e "prematur să purtăm în ianuarie o discuţie cu FMI pe acest subiect", însă a subliniat că USL vrea să atingă această țintă până la sfârșitul anului 2016.

Victor Ponta susţine cota de impozitare diferenţiată

De asemenea, Uniunea Social Liberalã îşi propune ca, în cazul în care va forma viitorul guvern dupã legislativele din 9 decembrie, sã diminueze cota de impozitare la 12% pentru persoanele cu venituri sub 1.000 de lei şi la 8% pentru cei care primesc mai puţin de 705 lei, a mai declarat Ponta, precizând cã mãsura nu este stabilitã pentru 2013.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite