Ponta, de acord cu camere de supraveghere în sălile de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/Secţie de votare
Foto: Adevarul/Secţie de votare

Referindu-se la solicitarea PDL de a instala camere video în secţiile de votare, premierul Victor Ponta a declarat că el nu a mai auzit de camere video în secţii de votare, dar că nu are nimic împotrivă.

"Orice se poate face, facem. Dacă sunt cereri imposibile să se adreseze Ministerului de Interne. Nu am mai auzit niciodată de camere de luat vederi în secţiile de votare. Ştiu că sunt camere video în sălile de la bacalaureat, iar dacă exisă o posibilitate, cu mare placere", a declarat Ponta  duminică dimineaţa, la Iasi.

Sâmbătă, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a anunţat că PDL solicită instalarea camerelor de supraveghere în secţiile de vot. Supravegherea votului, spune Boureanu, va fi o garanţie pentru respectarea legislaţiei referendumului. 

„PDL cere garanţii clare pentru respectarea legislaţiei referitoare la referendum, că acest referendum va fi organizat în mod corect. Solicitările noastre sunt foarte clare şi nu sunt noi, sunt solicitări făcute şi de PSD şi PNL acceptate la alte alegeri, sunt fireşti“, a declarat Boureanu.

În opinia vicepreşedintelui PDL, dotarea secţiilor de votare cu camere de supraveghere nu va fi o problemă, deoarece în cele mai multe şcoli există deja camere video de la examenul de Bacalaureat, iar, acolo unde nu sunt, Guvernul USL trebuie să solicite autorităţilor locale instalarea lor.

„Amplasarea camerelor video în secţii, combinată cu declaraţiile pe propria răspundere (n.r.- în cazul votanţilor pe liste suplimentare) şi cu utilizarea soft-ului antifraudă asigură un referendum corect“ a mai spus Boureanu.

Videanu: MAI trebuie să asigure camere de supraveghere

Anunţul privind supravegherea video a votului a fost reluat astăzi de preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adrian Videanu. Adrian Videanu a declarat că, pentru desfăşurarea referendumului în bune condiţii, Ministerul Administraţiei si Internelor (MAI) trebuie să asigure camere de supraveghere în secţiile de votare din toată ţara.

Ba, mai mult, ar trebui ca cei care votează pe listele suplimentare să declare pe propria răspundere că nu au mai votat în altă secţie.

Şi în opinia preşedintelui suspendat Traian Băsescu sistemele de supraveghere sunt o necesitate.

"Categoric da, au fost şi la alegerile prezidenţiale trecute şi nu văd de ce nu ar fi acum, iar dacă avem în vedere că, în momentul de faţă, se organizează secţii de votare şi prin restaurante, pe litoral, şi prin baruri şi prin ceea ce întrece orice imaginaţie, cred că un sistem de supraveghere este necesar“, a spus Basescu.

Citeşte şi:

"Flacăra democraţiei" a fost aruncată într-un canal la Orşova

Traian Băsescu vorbeşte despre implicarea Rusiei în suspendare: "Sunt destui vânători de afaceri şi de interese"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite