Ponta: „Cotroceni nu mai există ca Preşedinţie, e o echipă de campanie pentru Udrea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul
Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Suceava, că instituţia prezidenţială nu mai există ca atare, funcţionând doar ca o „echipă de campanie“.

Întrebat ce părere are despre declaraţia ministrului de Externe, Titus Corlăţean,  potrivit căreia ar exista o „dezangajare“ la nivelul Preşedinţiei în privinţa pactului de coabitare, premierul a răspuns: „Ce există la nivelul Cotroceniului? Cotroceniul nu mai există ca Preşedinţie. Cotroceniul este o echipă de campanie pentru doamna Udrea la prezidenţiale. Le doresc succes deplin“.

Victor Ponta a susţinut din nou că nu a mai vorbit cu Traian Băsescu de la accidentul din Muntenegru, când a constatat că şeful statului „s-a folosit de moartea unor oameni“.

Totodată, şeful Executivului a comentat reacţia preşedintelui Băsescu în faţa declaraţiilor liderului Jobbik, Vona Gàbor.

„Cineva care s-a pupat cu Tokes şi a încurajat extremiştii dă acum cu bâta în baltă în sens invers, că face el ordine la Budapesta. Să meargă la Budapesta. Acum o lună făcea ordine la Chişinău, o să îl trimitem şi la Phenian şi la Cairo să facă ordine. Declaraţiile acestea sunt absolut aberante, nu le poţi face ca preşedinte. Dacă le faci în calitate de şef al Jobbik românesc, poţi spune orice prostii.“, a mai spus Ponta.

Totodată, el a explicat că „Guvernul de la Budapesta doreşte să aibă un politician român suficient de iresponsabil“, dar „strategia Guvernului român este de a arăta că extremismul şi iresponsabilitatea vin din partea cealaltă.“

„Când li se răspunde cu extremism de la nivelul preşedintelui, devenim şi noi la fel ca ei. Nu vreau o bătălie între doi extremişti, vreau să arăt că noi suntem cei serioşi şi normali“, a încheiat premierul Ponta.

Premierul a discutat şi despre proiectul regionalizării, afirmând că România nu a fost, deocamdată, împărţită în regiuni.

„Nu ştiu cum va arăta harta regiunilor din România, decizia va fi luată de Parlament. România trebuie să se dezvolte cât mai echilibrat posibil“, a arătat el.

În ce priveşte revizuirea Constituţiei, acesta a declarat că nimeni nu va putea spune că proiectul nu a fost discutat serios.

„Un an şi ceva de discuţii (n.r.: privind revizuirea Constituţiei), nu cred că o să spună nimeni că nu a fost suficient“, a explicat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite