Ponta: Băsescu m-a ameninţat că ne face dosar. Mi-a spus: «Trebuie să plătiţi pentru că aţi vrut să mă suspendaţi»

0
0
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul reuniunii Biroului Permanent Naţional al Partidului Social-Democrat, că ar fi primit ameninţări din partea preşedintelui Traian Băsescu în urma referendumului privind suspendarea din funcţie a liderului de la Cotroceni, iar dosarul "Referendumul" este unul politic.

„Am fost ameninţaţi direct de Traian Băsescu. Şi eu am cerut oamenilor să voteze la referendum. De ce l-au luat doar pe Dragnea ?  Solidaritatea noastră cu cei 7,4 milioane de români care au votat şi care sunt prigoniţi de Traian Băsescu şi de cei care au rămas la Parchet este totală. Domnul Papici a spus (n.r. : despre Liviu Dragnea) că a strâns voturi pentru USL. Eu sunt preşedintele USL, deci a strâns voturi pentru mine“, a declarat premierul.

De asemenea, Victor Ponta susţine că nu există un cadru legal care să permită suspendarea din funcţie a lui Liviu Dragnea.

“Conform Legii răspunderii ministeriale, preşedintele îi poate suspenda numai pe cei care nu sunt membri ai Parlamentului şi numai pentru fapte care au legătură cu activitatea de ministru”, a explicat Ponta.

Liderul social-democrat a subliniat că, în calitate de preşedinte al formaţiunii, nu a fost chemat la audieri de către procurorii care îl anchetau pe Liviu Dragnea.

“Domnul Papici nu a vrut să mă audieze, sunt la fel de vinovat ca Liviu Dragnea. Ar trebui să îi sancţioneze pe toţi cei 7,4 milioane de români care au votat? Ce facem?  Ori suntem toţi vinovaţi, ori nu e niciunul. Eu sunt martor important la ce s-a întâmplat anul trecut. Aş fi putut să le demontez acuzaţiile aberante. Seamănă clar cu procesele staliniste în care nici nu trebuie să te forţezi să dai o aparenţă de legalitate”, a mai spus prim-ministrul.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite