Ponta, avertisment pentru preşedinţii de CJ: ”Dacă stau cu porcul şi cu ţuica nu este în regulă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta cere mobilizare maximă în judeţele afectate de ninsori
Premierul Victor Ponta cere mobilizare maximă în judeţele afectate de ninsori

Premierul Victor Ponta i-a criticat pe preşedinţii de Consilii Judeţene şi prefecţii din zonele cele mai afectate de ninsorilşe din ultimele zile. Premierul le-a cerut prefecţilor şi preşedinţilor de CJ să colaboreze şi să muncească până la rezolvarea situaţiei de criză, chiar dacă în această perioadă vor veni Sărbătorile de iarnă.

“Mi-aş dori ca în zilele următoare să nu mai fie nevoie de intervenţii de la Bucureşti pentru a se rezolva toate lucrurile. Asta înseamnă că în zilele următoare, indiferent de sărbători şi alte momente fericite, prefecţii şi subprefecţii să fie în judeţul pe care trebuie să îl conducă”, a declarat Victor Ponta, la şedinţa comandamentului de iarnă, de la Palatul Victoria.

El le-a atras atenţia prefecţilor ca mai întâi să deszăpezească drumurile “şi după aia daţi interviuri”. În acelaşi context, Ponta le-a cerut şi preşedinţilor de consilii judeţene să se implice.

“Eu sunt foarte dur cu prefecţii, dar preşedinţii de consilii judeţene cred că au şi ei nişte atribuţii. Chiar dacă sunt aleşi şi nu se află în subordinea guvernului, au şi ei atribuţii. Nu doar prefecţii şi cei de la ISU sunt responsabili. Că dacă stau cu porcul şi cu ţuica şi deszăpezeşte doar prefectul nu este în regulă. Ştiu că nu am – şi nu vreau să am autoritate legală asupra preşedinţilor de CJ, dar am autoritate politică asupra multor dintre ei şi vreau să cred că toată lumea se implică”, a arătat şeful Executivului.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va face o analiză în cazul prefecţilor din judeţele Botoşani şi Neamţ, asta după ce miercuri seară anunţase că îi va destitui, întrucât nu au luat măsuri pentru a evita situaţiile create de condiţiile meteorologice.

“Toată lumea întâi face treabă şi după aia vorbeşte, că altfel ne încurcăm în declaraţii”, a arătat Ponta, cu referire direct la “domnii de la Neamţ şi Botoşani”. De altfel, în cazul acestora, premierul a spus va face o analiză să vadă “cât şi-au făcut treaba ca prefecţi”.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite