Politicienii pun umărul în lupta împotriva coronavirusului. Unde au donat aleşii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi parlamentari şi europarlamentari au ales să doneze bani pentru achiziţionarea de materiale sanitare de urgenţă. Printre aceştia sunt senatorul Mihai Goţiu, deputatul Mihai Culeafă şi europarlamentarul Victor Negrescu.

Senatorul Mihai Goţiu a donat, miercuri dimineaţa, pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus. Cu această ocazie, parlamentarul clujean a făcut un apel către colegii săi din toate partidele şi toţi angajaţii cu funcţii de conducere din sectorul public.

„Am donat, în această dimineaţă, 10% din indemnizaţia lunară de senator, prin intermediul Platformei Declic, pentru achiziţionarea de materiale sanitare de urgenţă. În primele zile ale campaniei, prin intermediul Platformei Declic, au fost strânşi aproape 40.000 de euro din contribuţiile a peste 2.400 de donatori, sumă transferată către asociaţia Dăruieşte Viaţă, care va gestiona achiziţiile care vor fi ulterior donate spitalelor de boli infecţioase şi celor de urgenţă din ţară”, a declarat Mihai Goţiu.

Parlamentarul clujean spune că a ales să anunţe public că a donat pentru a face un apel către toţi colegii săi, din toate partidele, să contribuie, la rândul lor, pentru susţinerea efortului de dotare a medicilor şi personalului sanitar auxiliar, aflat în prima linie, şi a spitalelor în care lucrează, cu materialele de protecţie şi echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul.

Şi europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a fost printre cei care au donat. „În aceste momente de criză trebuie să contribuim cu toţii, mai ales noi, cei care vremelnic ocupăm o funcţie publică. Am decis să fac astăzi o donaţie către Asociaţia SMURD şi puteţi face şi voi acelaşi lucru. În primul rând, staţi acasă, să-i lăsăm pe profesionişti şi pe cei care lucrează în domeniul medical să facă ce ştiu că este mai bine iar noi de acasă, cu un click, putem să dăm o mână de ajutor”, a declarat Negrescu pentru Mediafax.

Deputatul Mihai Culeafă deschide lista persoanelor care au sponsorizat Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Ilfov. Potrivit contractului de sponsorizare afişat de site-ul instituţiei, Mihai Culeafă şi donat imdenizaţia de parlamentar, în valoare de 11.000 de lei, spitalului. 

„Incurajez pe toti cei care pot sa ajute, sa contribuie la sprijinirea sistemului de sanatate. Medicii si personalul medical fac eforturi uriase pentru a trata si salva fiecare viata, expunandu-se personal pentru binele nostru. Dar din pacate nu este suficient, avem nevoie de multa responsabilitate pentru a tine situatia sub control. Daca noi, cetatenii, ne unim si contribuim fiecare cu o donatie, dupa puterile fiecaruia, putem sa suplimentam fondurile pentru cumpararea de echipamente pentru cei care sunt afectati de coronavirus. Imaginati-va ca o persoana draga voua ar putea fi in aceasta situatie”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a deputatului. Potrivit contractului de sponzorizare, banii donaţi merg pentru a asigura „cadrul necesar combaterii COVID-19”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite